Valletta

Boka kryssning

Valletta är Maltas huvudstad och en storslagen kulturdestination. Staden är med på UNESCO:s världsarvslista och trots att staden är liten till ytan så ryms här många kyrkor, tempel, massiva fort och mängder med magnifik barock arkitektur. I själva hamnstaden finns inga sandstränder, trots att staden är omgiven av det glittrande blå Medelhavet, men en kort resa utanför staden finns det flera sandstränder.

Ta del av historien och kulturen i Valletta och besök intressanta och sevärda katedralen Saint John’s Co-Cathedral, fästningen Fort Saint Elmo och teatern Manoel Theatre som byggdes år 1731. Honungslikören Bajtra är den maltesiska nationaldrycken och något för finsmakaren att prova på. Hur spännande Valetta än är så bör man även bege sig utanför staden, för att uppleva en fantastisk natur bara ett kort avstånd från centrum.

Avstånd och kommunikationer

Den internationella flygplatsen Luqa ligger ca 15 minuter med bil från Vallettas hamn. Det smidigaste sättet att ta sig de 9 km från flygplatsen till staden är med buss eller taxi.

Hamnen

Fartygen ankommer till Magazino terminalen i Vallettas hamn, precis intill hamnområdets polisstation. Från hamnen kan man antingen promenera, ta taxi eller åka buss till centrum. Taxi kostar ca 10 euro, dagsbiljett för buss 2,60 euro. Promenadvägen går via Crucifix Hill, med lång uppförsbacke, så det rekommenderas endast för personer med god kondition.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri