Rom

Boka kryssning

Rom har lockat besökare till sig i över 2 000 år och är fortfarande en av de mest storslagna och romantiska städerna i världen. Här finns så många sevärdheter att man inte hinner se mer än en bråkdel under en vistelse. Antikens Colosseum, Spanska trappan, Vatikanens konstskatter och Fontana di Trevi är bara några av Roms mest berömda sevärdheter. Förutom de storslagna attraktionerna finns här ett livligt kvartersliv. Man ska passa på att njuta av det goda livet med fantastisk mat från Italiens alla provinser, världens bästa glass, en skummande cappuccino och ett utsökt glas vin! Här finns även fantastisk shopping: eleganta skor, väskor och smycken hittar du på otaliga shoppinggator runt om i staden.

Avstånd och kommunikationer

Från flygplatsen Leonardo Da Vinci (Fiumincino) finns flera tågförbindelser till centralstationen Termini i centrala Rom. Färden med Leonardo Express till centralstationen tar ungefär en halvtimme. Det finns även långsammare lokaltåg som tar lite längre tid. På centralstationen Termini finns bagageförvaring.

Från centralstationen Termini i Rom är det ca 60-80 minuters resa till Civitavecchia. Hamnen ligger ca 600 m från järnvägsstationen i Civitavecchia. Om du tar taxi till hamnen i Civitavecchia, gör upp om priset i förväg med chauffören. Några av rederierna erbjuder bussar som man kan förhandsboka från flygplatsen till hamnen.

Hamnen

Hamnen i Civitavecchia är stor och transferbussar går emellan fartyg och terminaler. Hamnens parkeringsplats ligger några minuter från terminalerna.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi