Palma de Mallorca

Boka kryssning

Mallorca är en mångsidig ö som har under många år varit en av Spaniens populäraste semesterresmål – och det finns goda skäl för detta. Ön har en vacker natur, lummiga bergsbyar, vita sandstränder, charmiga städer och ett behagligt medelhavsklimat. På Mallorca är det lätt att kombinera strandsemester med kulturen i huvudstaden Palma med sina vackra historiska byggnader och bra shopping. Mallorcas mat är något som måste prövas, såsom Ensaimada – kringlor och sobrasara-korv.

Om strandlivet gör dig rastlös – ta bussen till det bergiga inlandet. I de små bergsbyarna kan du uppleva det autentiska Mallorca. Du kan också utforska de charmiga fiskebyarna. På ön saknas inte aktiviteter, det är lätt att trivas här, även under en längre vistelse.

Avstånd och kommunikationer

Mallorcas flygplats ligger ca 8 km från Palma. Bussresan från flygplatsen till Palma tar ca 30 minuter. Bussen går även till hamnen. Även Hop On Hop Off-bussar stannar vid hamnen.

Hamnen

De flesta fartygen ankommer till någon av bryggorna Paraires eller Ponientes vid hamnen Estacion Maritimas terminaler 1, 2, 3 eller 4. Estacion Maritima är en modern färje- och kryssningsterminal, ca 5 km från Palma centrum. En taxi till centrum kostar ca 10 euro. En buss trafikerar sträckan var 15:e minut.

En del fartyg ankommer även till Del Dique Oeste som ligger i Estacion Maritimas terminal 5. Terminal 5 ligger lite längre bort från centrum, men de flesta rederier erbjuder transfer mellan hamnen och centrum.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri