Marseille

Boka kryssning

Marseille är Frankrikes näst största stad, och en smältdegel för en mängd olika kulturer. Staden har varit dominerad av fenicier, greker och det romerska riket. Idag är staden hem för många spanjorer och afrikaner.

Stadens långa historia är allestädes närvarande. Den mest kända attraktionen är den 2600 år gamla hamnen, Vieux Port, som dominerar stadsbilden. Andra attraktioner som är väl värda att besöka är fästningsön Château d’If, känd från romanen om Greven av Monte Cristo, samt basilikan Notre Dame de la Garde. Det moderna Marseille kan du ta del av på strandpromenadernas terrasser, de högklassiga restaurangerna i hamnen och i de dignande varuhusen. Den 50 km lång långa kustremsan domineras av kalkstensklippor. Söder om staden finns de kända klipporna Les Calanques. Kusten är storslagen här, inte minst från en båt ute till havs.

Avstånd och kommunikationer

Marseilles flygplats ligger ca 25 km från stadens centrum. Mellan flygplatsen och centrum finns både direkttåg och buss.

Hamnen

Marseilles hamnområde är stort och terminalerna ligger långt ifrån varandra. Det är därför viktigt att i förväg ta reda på vilken terminal kryssningsfartyget angör. Från hamnen kan man ta rederiets egna bussar (nr 35 och 36) till centrum. Du kan även ta taxi. Hamnen ligger 8 km från centrum.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri