Istanbul

Boka kryssning

Livliga Istanbul är den enda stad i världen som ligger på två olika kontinenter, den europeiska och den asiatiska. Här möts mystiska öst och moderna väst och blir tillsammans något helt eget. I staden finns exotiska basarer, vackert utsmyckade moskéer, historiska palats och samtidigt musik- och konstevenemang som gör Istanbul till en av de populäraste storstadsdestinationer i Europa.

Hagia Sofia och den Blå moskén är de populäraste attraktionerna i staden, och det är inte utan anledning. Hagia Sofia byggdes som en kristen kyrka på 500-talet, och var i nästan 1000 år världens största kyrka. Sedan blev den moské. Nuförtiden är det ett museum. Blå moskén är Turkiets nationalmoské och ett storslaget och imponerande byggnadsverk. Även Topkapipalatset, som finns på UNESCOs världsarvslista, är väl värt ett besök. Byggnaden består av fyra innergårdar. Här bodde sultanen med tusentals kvinnor och eunucker.

Avstånd och kommunikationer

Istanbuls internationella flygplats ligger ca 24 km från centrum. Hit kommer du smidigt med taxi, buss eller tunnelbana. Från flygplatsen till Istanbuls hamn är det ca 25 km och tar det normalt ca 30-45 minuter med taxi. Taxi kostar ungefär 25 euro. Det smidigaste sättet att ta sig runt på är med tunnelbana, spårvagn eller buss.

Hamnen

Fartygen lägger till vid Yolcu Salonu terminalen, i stadens hamnområde. I hamnen finns flera kaféer, och butiker samt en taxistation. Från hamnen kommer man med spårvagn till Sultanahmet och gamla staden med många av stadens historiska platser och attraktioner, såsom Topkapi och Blå moskén.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri