Genua

Boka kryssning

Genua är Italiens största hamnstad, med mängder av medeltida kyrkor, barockpalats och historiska monument. Dessutom kan staden skryta med en av de mest intressanta modescenerna idag. Det är en upplevelse att från havet uppleva stadens byggnader längs bergssluttningarna i olika etage.

I Gamla stans stökiga gator finns gott om medeltida atmosfär och Via Garibaldi som går utmed stadens palats finns på UNESCO:s världsarvslista. På de traditionella trattoriorna erbjuds regionen Liguriens mest kända delikatess -pesto. Staden lever inte bara i historien. Bland de mest populära attraktionerna finns Genuas utmärkta akvarium och fyren La Lanterna, från vilken du har en storslagen utsikt över hamnen i Genua.

Avstånd och kommunikationer

Genua har en flygplats, men ofta flyger man till Milano och tar bussen därifrån. Från flygplatsen Malpensa i Milano är det ca 200 km till Genua.

Hamnen

Hamnen ligger inom gångavstånd till den historiska stadskärnan. De flesta fartygen stannar vid Stazione Marittima. Avgångsterminalen är vanligtvis Ponte Andrea Doria eller Ponte dei Mille.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri