Florens

Boka kryssning

I Florens är lätt att bli extatisk av all konst. Staden är särskilt känd för sin konst och arkitektur från renässansen, och den har varit hem för många världsberömda konstnärer. Det är därför uppenbart att man Florens hittar ett stort antal fascinerande museer, gallerier, monument och bibliotek. Floden Arno, som slingrar sig genom staden, är trevlig att vandra runt och man kan då passa på att beundra Ponte Vecchio bron som bevarats från medeltiden.

Florens är också en riktig shoppingstad med ett stort utbud av boutiquer, saluhallar, marknader och köpcentrum. Högsta kvalitet till ett överkomligt pris kan köpas på olika outlet-butiker. Restaurangerna i centrala Florens är många, men den bästa pizzan finner du i saluhallen Sant’Ambrogio.

Flygplatsen

Florens flygplats Amerigo Vespucci ligger ungefär 5 km från centrum. En speciell flygbuss, ”Vola in bus”, tar dig in till centrum (tågstationen S. Maria Novella) på 20–25 minuter.

Hamnen

Kryssningsfartygen stannar vid hamnen i Livorno, som ligger ca 90 km från Florens. Från Florens till Livorno tar det ca 1,5 timme med tåg, vilket är det förmånligaste alternativet. Från Livornos tågstation är det smidigast med taxi då det är i längsta laget att promenera.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi