Barcelona

Boka kryssning

Barcelona är en intressant blandning av gammalt och nytt. Att kombinera sol och bad med kultur är enkelt i Barcelona, precis invid staden ligger en 12 km lång sandstrand. I staden kan man också beundra Antonio Gaudis: Sagrada Familia, parken och slottet Güell, Casa Mila och Casa Battló. Barcelona har många spännade museér och är man konstälskare så är staden väl värd ett besök då man kan se verk av såväl Picasso som Miró och Salvador Dali.

Las Ramblas är stadens bultande hjärta. Längs shoppingstråket finns Barcelonas bästa Caféerna och tapas barer där du kan spendera många timmar åt gången. Under dagarna står handlare och säljer allt från blommor till hantverk och gatukonstnärerna underhåller med jongleringskonster och mimshower.

Shoppingmöjligheter finns det gott om i hela staden med en mängd köpcentrum och exklusiva boutiquer att fynda i. Ett besök i La Boqueria saluhallen är väl värt, där säljer de alla tänkbara läckerheter från det katalanska köket.

Barcelona är också känt för sitt nattliv. Ger man sig ut på kvällen så är besök på en bar i de gotiska kvarteren, ett kafé eller dans fram till småtimmarna på något diskotek alla trevliga alternativ.

Avstånd och kommunikationer

Flygplatsen Barcelona International Airport, mer känd som El Prat ligger ca 13 km sydväst om Barcelonas centrum vid staden El Prat de Llobregat.

Pendeltåg 10 går mellan flygplatsen och Barcelonas centralstation -Estación de Sants och resan tar ca 20 min. Med taxi tar det ca 30 minuter, beroende på trafik. Det är smidigt och billigt att ta sig runt i staden med buss och tåg och taxi.

Hamnen

Hamnen ligger i stadskärnan, där Las Ramblas slutar vid havet. Fartygen ankommer till terminal 7-9, till Moll Adossat medan de mindre fartygen lägger till i den gamla hamnen Port Vell.

Från flygplatsen tar det ca 20-30 minuter med taxi till hamnen. Det finns inga direktbussar från flygplatsen till hamnen, men man kan ta sig dit lätt via centrum. Stig av vid stationen Catalunya eller Sants Estacion och fortsätt med tunnelbanan till station Drassanes. Korsa sedan gatan mot havet. Där hittar du en busshållplats med bussar som tar dig till hamnen. Bussen stannar vid alla terminaler. Anländer du till Barcelona med bil, finns det parkering vid World Trade Centre. Bagageförvaring finns på terminal 1 på flygplatsen samt på stationen Sants Estacion.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri