Aten

Boka kryssning

Aten är välbekant för många för den antika mytologin och är välkänt för Parthenon-templet på Akropoliskullen. Men Aten har mycket mer än så att erbjuda. Det är en livlig metropol med en kombination av antika tempel och moderna tunnelbanelinjer. För den historiskt intresserade finns i Aten bland annat antika Agora och det arkeologiska museet. Runt Syntagma torget finns populära shoppingområdena i det moderna Aten. Här finns det även gott om uteserveringar och resturanger för en paus efter en shoppingtur. Från Atens hamnstad Pireus är det lätt att ta färja eller flygbåt och upptäcka den berömda grekiska övärlden.

Avstånd och kommunikationer

Atens Internationella Flygplats ligger i Spata, 33 kilometer sydost om Aten. Flygbuss till Syntagma tar en knapp timme. Metron till Syntagma tar 27 minuter, medan resan till Piraeus tar 60 minuter. Hamnen i Pireus ligger ca 50 km från Atens internationella flygplats och ca 8-9 km från centrala Aten (15-30 minuters resa beroende på trafik).

Hamnen

Hamnområdet är indelat i tre olika delar. Fartygen anländer till Megas Limani port. I hamnen finns ett flertal affärer, butiker och bra matställen.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri