Abu Dhabi

Boka kryssning

Förenade Arabemiratens administrativa centrum Abu Dhabi består till stor del av eleganta pastellfärgade skyskrapor, grönskande parker och härliga sandstränder. Staden som byggdes mitt i en oas kännetecknas av en lugn atmosfär.

Staden har många intressanta museer och bl a en mycket populär strandpromenad, som ger snabb åtkomst till de vackra sandstränderna där man kan njuta av solen. Man kan även bege sig på organiserade turer med terrängbil till oaser i öknen.

Till Abu Dhabis populäraste attraktioner hör Ferrari World Theme Park och den enorma moskén Sheikh Zayed. Moskén är en av de största i världen, och dess arkitektur är unik. Besök i moskén tillhör definitivt höjdpunkterna under ett besök i staden!

I Ferrari World Theme Park på Yas Island finns mer än 20 åkattraktioner och en mängd andra attraktioner att roa sig med. Här finns även en av Formel 1-entusiasternas favoritresmål – Abu Dhabis Formel 1-bana.

Abu Dhabi ligger ca 150 km från Dubai, så ett besök här kan kombineras med upplevelser av en annan omtalad storstad.

Hamnen

Flera kryssningar i Persiska viken stannar i Abu Dhabi. Abu Dhabis hamn ligger cirka 15 minuters promenad från strandpromenaden, men vi kan rekommendera att ta en taxi eller hop-on-hop-off buss. Den förnyade terminalbyggnaden erbjuder god service till passagerarna.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri