Auckland

Boka kryssning

Auckland kallas för ”City of Sails” och är Nya Zeelands största stad. Havsnära Auckland är känd för sina många och mångsidiga aktiviteter och vackra läge. Från Auckland kommer man snabbt till stranden, havet eller skogarna i Waitakere. Stadens Atmosfär är avslappnad och Internationell: sushistånd och indiska restauranger är lika lätt att hitta i centrum som västerländska kaféer. Det är också lätt att bege sig från den livliga staden på en dagstur till öarna som skymtar vid horisonten. Det är bara att hoppa ombord på färjan och snart kan du njuta av utsikten av toppen av vulkanön Rangitoto. För att njuta av utmärkta viner bör du åka till Waiheke Island.

Allra bästa sättet att uppleva Aucklands omgivningar är genom att hyra en bil. Avskilda, natursköna stränder med sina långa kustlinjer kan ofta bara nås med egen bil. Auckland är perfekt för en erövring av Nya Zeeland!

Avstånd och kommunikationer

Från Aucklands internationella flygplats är det 22 km till Aucklands centrum. Bussbiljett med Airbus Express kostar ca 90 kr. Man kan även åka direkt mellan hamnen och flygplatsen. Den resan tar ca 45-60 min.

Hamnen

Det finns två bryggor i Aucklands hamn, Queens Wharf och Princes Wharf, där de stora kryssningsfartygen lägger till. Hamnen ligger bara några minuters promenad från Aucklands centrum. Bussar och taxi avgår från Britomarts station, alldeles i närheten av hamnen.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleria