Tokyo

Boka kryssning

I kontrasternas Tokyo kan man mitt bland skyskraporna hitta de gamla templen och trädgårdarna i Japans största stad. I megastaden Stortokyo, med över 35 miljoner invånare, finns även plats för parker och trädgårdar.

Tokyo har många spännande stadsdelar, alla med sin egen speciella karaktär. Många vittnar om att en vistelse i stadens olika shoppingdistrikt väcker ha-begär till allt det snygga och coola man hittar. I färgstarka Shibuya skapas många av de senaste trenderna i Japan och som ofta letar sig till resten av världen. Ginza är ett populärt shoppingdistriktet, men är det teknik man är intresserad av ska man till Akihabara. Harajuku är ett modemecka av rang inte minst för ungdomar. Shinjuku är ett populärt nöjes- och shoppingområde medan man i Asakusa kan hitta atmosfären från det gamla Tokyo med sina smala gator.

Tokyo sover aldrig, sägs det, och nattlivet erbjuder något för alla. Överallt kan man hitta izakaya, de japanska pubarna, som serverar mat och dryck till småtimmarna. I Tokyos musik- och klubbscen kan man hitta intima loungeklubbar, jazzklubbar, glittrande fashionklubbar, diskoklubbar, rockklubbar, undergroundklubbar och fantasifulla temaklubbar. Möjligheterna är oändliga. Nattlivet är livligast i Roppongi, Shinjuku, Shibuya och Ginza. Notabelt är att staden är en av världens tryggaste städer med mycket få brott jämfört med de flesta andra storstäder.

Kommunikationer och avstånd

Tokyo har ett väl utbyggt nät av tåg och tunnelbanor, som drivs av en mängd olika företag. Även bussar, monorail och spårvagnar finns. Stora stationer är Tokyo station och Shinjuku station, med störst antal resande i världen. Många av tunnelbanelinjerna är sammanbyggda med tåglinjer och har trafik även på dessa.

Hamnen

Medelstora kryssningsfartyg använder Harumi Passenger Ship Terminal, som ligger i Tokyos hamnområde. Den närmaste tunnelbanestation, Kachidoki Station, ligger cirka 20 minuters promenad från hamnen. Från hamnen finns även bussar till Ginza tunnelbanestation.

Större kryssningsfartyg ankrar ofta vid Oi Wharf Marine Products hamn. Från hamnen går buss till Shinagava JR järnvägsstation.

Några av de större kryssningsfartygen kan också använda Osanbashi International Passenger Terminal i Yokohamas hamn. Yokohamas hamn ligger ca 40 km från Tokyo. Från hamnen är det en kort promenad till Nihon Odori tunnelbanestation. Därifrån når man Shibuya station i Tokyo på 40 minuter.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi