Sydkorea

Boka kryssning

Fascinerande Sydkorea, formellt Republiken Korea, erbjuder resenärer spännande storstäder, vackra stränder och österländsk kultur. Idag är landet välkänt som ett viktigt centrum för modern teknik, med världsberömda varumärken som Samsung, Hyundai och LG, men den rika historien gör sig ständigt påmind, såsom i Seouls stadsport från 1300-talet. En gång behövdes den för att skydda stadens invånare från tigerattacker. Detta är bara ett exempel på vilken spännande mix av modern samtid och färgrik historia som möter besökaren.

Storstädernas skyskrapor och kultur

Seoul är Sydkoreas huvudstad och landets mest kända stad. Här samsas skyskrapor med gröna parker och välbevarade palats. Staden är i gång 24 timmar om dygnet och är känd för sin moderna ungdomskultur, underhållning och sitt mode. Staden har de senaste åren även seglat upp som ett av Östasiens mest betydande konstcentrum. I Seoul har du enastående shoppingmöjligheter och i de neonupplysta gränderna hittar du gatukök med läcker streetfood, såsom Korean barbecue, bulgogi bibimbap, kimchi och andra populära koreanska maträtter.

Även Sydkoreas näst största stad Busan erbjuder spännande kulturella attraktioner såsom gamla tempel, konstmuseer och fiskemarknader men även långa sandstränder.

Natur och kultur på koreanska halvön

Sydkorea har under senaste decennierna förvandlats från ett fattigt jordbruksland till en ekonomisk stormakt och idag bor mer än hälften av Koreas befolkning i städerna.

Men Sydkorea är mer än livliga storstäder. Det mesta av Sydkorea är landsbygd täckt av berg och kullar, och det finns flera populära tillflyktsorter från stadens liv och rörelse. Ett exempel är Wonju, två timmar från Seoul, med golfbanor och skidorter. Sedan 2013 finns här även det spektakulära Hansol Museum, byggt på toppen av ett berg och ritat av japanska stjärnarkitekten Tadao Ando. Utanför Sydkoreas sydkust finns ett antal öar, varav vulkanön Jeju (Cheju-do) är den största och mest kända. På denna ö med sin dramatiska natur finns vandringsleder till kratersjöar och Sydkoreas högsta berg Halla-san.

Sök kryssning efter rederi

Hamnstäder