Singapore

Boka kryssning

Singapore är en modern och välordnad asiatisk storstad, en blandning av det färgstarkt orientaliska med det moderna västerländska, allt i en exotiskt wokad mix. Singapore är en av Asiens mest välmående städer. Singapore är också ett mångreligiöst land, men den största delen av befolkningen är anhängare av buddhismen. Andra religioner som finns är katolicism, hinduism och islam. Singapore är ett tryggt och rent resemål. Men se upp så du inte kastar skräp på gatan, för då kan du få böter.

Det singaporeanska köket är en vild blandning av smaker, och anses vara en av världens mest välsmakande. Vi kan rekommendera chilikräftor eller smakbomben laksa, den kryddig nudelsoppan med kokosmjölk. Singapore är en utmärkt shoppingstad! Prisnivån är lägre än i Sverige, så det är lätt att göra goda inköp!

Avstånd och kommunikationer

Singapores internationella flygplats, Changi, är en av världens mest effektiva flygplatser. Det är lätt att åka med tåg mellan terminalerna. Tunnelbanan (MTR) är det snabbaste och förmånligaste sättet att resa till centrum. Man kan också använda buss eller tåg. Man får inte växelpengar i bussarna, så det lönar sig att ha jämna pengar med. Om du tar tunnelbanan (MTR) till centrum, måste du byta till annan linje på Tanah Merahi – stationen (EW4). Taxi tar ungefär 30 minuter till centrum, och är det dyraste alternativet.

Hamnarna

I Singapore finns det två kryssningshamnar; Cruise Centre för mindre fartyg och nyare Marina Bay Cruise Centre för större fartyg. Singapore Cruise Centre finns vid Harbourfont Center (shoppingcenter), dit du kommer smidigt med tunnelbanan (MTR). HarbourFront Station ligger fem minuters promenad från hamnen. Till Marina Bay Cruise Centre lönar det sig att resa med tåg. Ta linjen North-South till Marina South Pier station. Från stationen är det 600 meters promenad till kryssningsterminalen.

Sök kryssning efter destination

Sök kryssning efter rederi

Galleri