Peking

Boka kryssning

Pekings livliga stadsbild består både av de mer traditionella bilderna av antika tempel, gamlingar som gymnastiserar i parkerna och tusentals cyklister, men biltrafiken fyller de allt bredare boulevarderna och allt fler, allt högre skyskrapor stiger mot himlen. Det historiska Kina upplever man fortfarande i stadens främsta attraktioner, såsom Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Himmelens tempel, Sommarpalatser och i stadens parker i gryningen. Kinesiska muren är ett självklart utflyktsmål ca 1-2 timmar norr om staden.

Peking är ett bra ställe att prova på mat från olika delar av Kina, förutom det nordkinesiska köket förstås, som Peking tillhör, med nudlar och degknyten, hittar man bl a restauranger med kryddstark sichuanesisk mat, kantonesisk mat med sötsura såser. Den världsberömda Pekingankan måste man förstås också smaka. Peking är också en stad för shoppare: I gallerior och varuhus kan storshoppare fortfarande göra riktiga fynd när det gäller konsthantverk, memorabilia och antikviteter.

Hamnen

Tianjin International Cruise Home Port ligger ca 150 kilometer söder om Peking, i utkanten av staden Tianjin. Rederier organisera turer och busstransport till Peking.

Från hamnen kan man ta taxi till järnvägsstationen Yujiapu, och därifrån snabbtåg till Peking på ca 1 timme. Observera att hamnen ligger ganska avskilt och taxiförarna talar oftast inte engelska.