Kryssningar till arktiska destinationer

Följ med och utforska världens mest avlägsna platser. Upplev polarområdenas historia och kultur – och ett makalöst vackert landskap som inte många kommer att se under sin livsstil. Kryssningscenter kan erbjuda över tio underbara kryssningar till Antarktis, Grönland och Spetsbergen.

Till Explorer destinationerna hör Antarktis, Grönland och Svalbard (Spetsbergen). Bästa sättet att uppleva dessa mäktiga vintriga landskap är med Hurtigrutens kryssningar. Till Antarktis hör utöver själva Antarktis även tiotals öar i regionen.

På Antarktis finns inga permanenta mänskliga bosättningar förutom internationella forskningsstationer. Den enorma kontinenten är därför ett av de mest avlägsna områdena i världen som människan någonsin har besökt!

Grönland är motsatsernas land. Det är både täckt av glaciärer och har grönskande berg och vackra fjordlandskap. Landet med den magnifika naturen är bebodd av inuiter som är vana vid regionens extrema väderförhållanden och klimat.
Svalbard, som även kallas Spetsbergen, tillhör Norge och är särskilt känt som isbjörnens rike. I århundraden har det spektakulära landskapet formats av is, vind, snö och vatten.

Kryssningscenter erbjuder över tio fantastiska kryssningar till Antarktis, Grönland och Svalbard.