Mardi Gras

Boka kryssning

Carnivals nyaste Excel-klass fartyg, Mardi Gras, blev färdigställt vid Meyer Turku varvet i november 2020.

Mardi Gras är en hyllning till rederiets första fartyg, TSS Mardi Gras (1972), som gjorde kryssningar mer eleganta och lite roligare för alla. Liksom sin föregångare förändrar nya Mardi Gras kryssningsvärlden. Fartyget har sex ”zoner” där passagerarna kan uppleva helt nya typer av upplevelser. Fartygets mest häpnadsväckande nyhet är dock utan tvekan BOLT, den första berg- och dalbanan till havs. Du hörde rätt, en berg- och dalbana på ett fartyg!

Fartyget har de största vattenrutschkanorna i Carnivals flotta, ett mångsidigt sportområde och fantastiska soldäck med barer och glasskiosker. Ombord finns också ett imponerande trevånings atrium med enorma fönster från golv till tak.

Vid färdigställandet var fartyget det största i Carnival Cruise Lines flotta – det har en passagerarkapacitet på cirka 5 200. Fartyget använder flytande naturgas som bränsle, vilket är ett mer miljövänligt alternativ än brännolja.

Mat och dryck

Ombord finns flera matalternativ för både elegant middag, avslappnat frosseri och hälsosammare måltider. Till exempel de läckra Big Chicken, Guy’s Burger Joint, Pizzeria del Capitano, Emeril’s Bistro 1396 och Bonsai Sushi kommer att göra dig förtjust. Många av fartygets restauranger och barer finns i zonerna French Quarter och La Piazza.

Underhållning, sport och välbefinnande

På Carnivals fartyg tar det roliga aldrig slut. På Mardi Gras sex ”zoner” finns oändlig underhållning, sportmöjligheter och aktiviteter. Mardi Gras har två poolområden, Summer Landing och Lido, där passagerarna kan koppla av i solen, svalka sig i poolen och njuta av godsaker från poolbarerna, Swirls-glasskioskerna och poolgrillarna. På Lido hålls också de bästa festerna under kryssningen.

På The Ultimate Playground-zonen finns det aldrig tråkiga stunder. BOLT, havets snabbaste och enda berg- och dalbana, är fartygets höjdpunkt. Och det bästa av allt är att du får styra denna berg- och dalbana själv! Försök slå banans hastighetsrekord eller njut av den oändliga havsutsikten. I de tre slingrande vattenrutschkanorna kan du tävla mot en vän, och under den jättelika vattenspannen kan du svalka dig på en het sommardag.

På sportområdet kan du utmana dina medpassagerare i exempelvis basket, biljard eller pingis. På fartygets löparbana och gym kan du hålla dig i form även under semestern. Och vågar du klättra genom repbanan som går runt området?

För avkoppling kan du besöka Serenity-området för vuxna, fartygets Cloud 9-spa eller Loft 19-däck. På kvällarna underhålls passagerarna bland annat i teatern och Punchliner Comedy Club.

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!

Teknisk information

 • Byggnadsår 2020
 • Renoverat
 • Bruttotonnage 180 800 t
 • Längd 345 m
 • Bredd 40 m
 • Däck 17
 • Passagerare 5 280
 • Personal 1 745
 • Hytter 2 640

Tjänster

 • Restauranger 23
 • Barer 12
 • Teater
 • Nattklubb
 • Kasino
 • Minigolf
 • Gym
 • Spa
 • Vattenrutschbana
 • Simbassänger 6
 • Jacuzzi 8
 • Poolområde för vuxna
 • Program för barn
 • Barnpassning
 • WiFi
 • 24t rumservice
 • Hytter med anslutande dörr
 • Handikapphytter
 • Nätspänning 110/220 v

Hytter

Insideshytt

I insideshytterna finns två separata sängar som kan sammankopplas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hytten har ett badrum med dusch. Badrockar kan fås på begäran till hytten. I hyttens utrustning ingår även en upplyst sminkbord, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering.

På fartyget finns även insideshytter med olika extra tjänster, inklusive Havana-, Spa- och Family Harbor-insideshytter.

Hyttens storlek är cirka 15 m².

Utsideshytt

I utsideshytterna finns två separata sängar som kan sammankopplas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hytten har ett badrum med dusch. Badrockar kan fås på begäran till hytten. I hyttens utrustning ingår även en upplyst sminkbord, soffa, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Hytten har ett fönster mot havet.

På fartyget finns även utomhytter med olika extra tjänster, inklusive Spa- och Family Harbor-utomhytter.

Hyttens storlek är cirka 23 m².

Hytt med balkong

I hytterna med balkong finns två separata sängar som kan sammankopplas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hytten har ett badrum med dusch. Badrockar kan fås på begäran till hytten. I hyttens utrustning ingår även en upplyst sminkbord, soffa, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Hytten har en möblerad balkong. Vissa hytter har en mer slutet balkongutrymme (kategorierna 7C och 7S).

På fartyget finns även Spa-balkonghytter som inkluderar extra tjänster i priset.

Hyttens storlek med balkongen är cirka 20–23 m².

Havana Cabana

I Havana Cabana-hytterna finns två separata sängar som kan sammankopplas till en dubbelsäng om så önskas. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Hytten har ett badrum med dusch. Badrockar kan fås på begäran till hytten. I hyttens utrustning ingår även en upplyst sminkbord, soffa, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Hytten har en möblerad uteplats med utsikt över Lanai-däcket. Det finns också enkel tillgång till Havana-poolområdet från hytten.

På fartyget finns även Havana Cabana-sviter som inkluderar svitförmåner i priset.

Hyttens storlek med uteplatsen är cirka 27 m². Svitens storlek med uteplatsen är cirka 27–48 m².

Ocean-svit

I ocean-sviterna finns två separata sängar som kan sammankopplas till en dubbelsäng om så önskas. Dessutom finns en bäddsoffa med plats för två. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Svitens badrum har dusch. Till sviten hör också badrockar, upplyst sminkbord, soffa och soffbord, TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Svitens möblerade balkong ger utsikt över havet.

Svitförmåner inkluderar: prioriterad ombord- och ilandstigning, företräde vid val av matningstid, två stora flaskor vatten.

På fartyget finns även olika typer av sviter med extra tjänster, inklusive Spa- och Family Harbor-sviter.

Svitens storlek med balkongen är cirka 29–32 m².

Carnival Excel-svit

I Carnival Excel-sviterna finns två separata sängar som kan sammankopplas till en dubbelsäng om så önskas. Dessutom finns en bäddsoffa med plats för två. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Svitens badrum har dusch och högkvalitativa badprodukter. Till sviten hör också badrockar, upplyst sminkbord, matbord, walk-in-closet, soffa och soffbord, två TV-apparater, gratis on-demand-filmer, säkerhetsbox och luftkonditionering. Svitens möblerade balkong ger utsikt över havet.

Svitförmåner inkluderar: prioriterad ombord- och ilandstigning, tillgång till Loft 19, företräde vid cabana-bokningar, concierge-telefonlinje, garanterad bordreservation i huvudrestaurangen och de flesta specialrestauranger, frukt och mousserande vin på kryssningens första dag, alkoholfritt Bottomless Bubbles-dryckespaket, två stora vattenflaskor, gratis rumservice, gratis tvättservice.

Svitens storlek med balkongen är cirka 48–66 m².

Carnival Excel Presidential-svit

I Carnival Excel Presidential-sviterna finns två separata sängar som kan sammankopplas till en dubbelsäng om så önskas. Dessutom finns en bäddsoffa med plats för två. Sängarna är utrustade med Carnival Comfort Collection-sängkläder. Svitens badrum har dusch och högkvalitativa badprodukter. Utöver badrummet har sviten också en separat toalett. Till sviten hör också badrockar, upplyst sminkbord, kaffebord, walk-in-closet, matbord, bar, två TV-apparater, gratis on-demand-filmer, säkerhetsbox och luftkonditionering. Sviten har en möblerad balkong med jacuzzi.

Svitförmåner inkluderar: prioriterad ombord- och ilandstigning, tillgång till Thermal Suite-området, tillgång till Havana-poolområdet, tillgång till Loft 19, företräde vid cabana-bokningar, concierge-telefonlinje, garanterad bordreservation i huvudrestaurangen och de flesta specialrestauranger, frukt och mousserande vin på kryssningens första dag, alkoholfritt Bottomless Bubbles-dryckespaket, två stora vattenflaskor, gratis rumservice, gratis tvättservice.

Svitens storlek med balkongen är cirka 106 m².

Galleri

Laivaluokka

Excel

I Excel-klassen ingår Carnival Cruise Lines hittills största fartyg, Mardi Gras, Mardi Gras är från 2020, och tar upp till 5.200 passagerare. Två nya fartyg kommer att läggas till klassen 2022 och 2023.