Kryssningsområden

Asien är ett perfekt resmål att uppleva från havet. Åk på en kryssning till Sydostasien, Östra Asien eller Sydasien. På en kryssning i Asien besöks bland annat resmål som, Hong Kong, Singapore, Tokyo och Shanghai. Se de bästa bitarna av Malaysia, Thailand, Vietnam, Sydkorea, Kina, Indonesien, Indien och Japan!

På kryssningar i Afrika kommer du att få se mängder med spännande resmål och exotiska hamnar. Kryssa från Sydafrika till Madagaskar och Mauritius, se Egypten och Suezkanalen eller åk iväg på en lyxkryssning till Moçambique och Namibia! 

Kryssningscenter erbjuder ett stort utbud av Alaskakryssningar. Bergen, fjordarna, glaciärerna och de vilda djuren är Alaska när det är som bäst. Kryssningarna startar i Seattle, Vancouver, Seward eller Whittier. Oavsett vilken rutt du väljer är en Alaskakryssning en upplevelse för livet.

Upplev magiskt vita sommar med sälar, pingviner och valar från ett av världens mest avancerade expeditionsfartyg. Under kryssningarna får du uppleva det orörda Antarktis, det glaciärtäckta Grönland, isbjörnarnas land Spetsbergen eller Falklandsöarnas rika djurliv.

Vi har ett brett urval av kryssningar i Australien och Nya Zeeland. Kombinera två intressanta länder på din semester; påbörja din kryssning i till exempel Sydney i Australien och kryssa till Auckland i Nya Zeeland! Eller välj en kryssning längs Australiens långa kust.  Du kan också kombinera din Australienkryssning med stopp på de natursköna öarna i Stilla havet.  Eller varför inte kryssa från USA eller Asien till Australien?

Kryssningscenter erbjuder ett brett utbud av Dubaikryssningar. De flesta kryssningar startar i Dubai, men det finns också kryssningar som startar eller slutar i Abu Dhabi. Kryssa till exotiska resmål såsom Oman, Bahrain och Qatar. Säsongen för kryssningar från Dubai är från december till mars. 

Under en Sydamerikakryssning får du se vild natur, spännande storstäder och underbara stränder. Kryssningarna kan påbörjas eller avslutas i Valparaiso, Buenos Aires, Rio de Janeiro eller Ushuaia. Det finns kryssningar från t.ex. Buenos Aires till Chile, runt Kap Horn, expeditionskryssningar till Antarktis, kortare kryssningar längs Brasilien kust eller kryssningar som kombinerar Mellan- och Sydamerika. 

Galapagosöarna är ett av världens mest orörda och fantastiska kryssningsresmål. På en veckas kryssning får du uppleva dessa exotiska öar och deras makalösa djurliv. Du kan hälsa på sköldpaddor, ta närbilder på ”Blue-Footed Boobies” och simma med sjölejon. Silversea och Celebrity Cruises små expeditionsfartyg kryssar runt Galapagos året runt. Dessa kryssningar är mycket populära och skall bokas i god tid. 

Vackra Hawaii är ett populärt kryssningsresmål, och under en kryssning till Hawaii får du bekanta dig med flera olika öar under samma resa. Se magiska Maui, Kauai, Oahu och Big Island! Det finns längre kryssningar från Los Angeles eller Vancouver, eller du kan välja en 7 nätters kryssning med Norwegian Cruise Line från och till Honolulu. 

Kryssningar till Kanarieöarna varar oftast åtminstone 10 nätter. Starta från till exempel Malaga, Barcelona, Genua eller Southampton! På kryssningen besöks bland annat Lanzarote, Teneriffa och/eller Gran Canaria. Ofta gör man också ett stopp i Casablanca i Marocko och förtjusande Madeira på havsresan. Läs mer om våra kryssningar till Kanarieöarna.

Kryssningscenter erbjuder ett stort urval av kryssningar i Karibien. Välj mellan kryssningar i Västra Karibien till Jamaica och Mexiko och kryssningar i Östra Karibien till Puerto Rico eller St Maarten. Se även kryssningar i Södra Karibien.

Du kan välja mellan Hurtigrutens traditionella kryssningsfartyg eller MSC cruises kryssningsfartyg för dessa kryssningar.  Norska kusten är sevärd året runt och på Hurtigrutens kryssningar kan du uppleva de magnifika fjordarna i skenet av sommarens midnattssol eller vinterhalvårets norrsken.

Kryssningar i Nordamerika går bland annat utmed USA:s och Kanadas östkust eller längs USA:s västkust till mexikanska rivieran. Du kan välja mellan kryssningar från från några dagar till flera veckor. Du kan lägga ut från Boston, Baltimore eller New York på östkusten, eller Los Angeles och San Diego på amerikanska västkusten. Läs mer om våra kryssningar i Nordamerika.

Kryssningscenter har stort utbud av kryssningar i Norra Europa. Åk iväg på en kryssning till Irland eller Island, eller upplev Östersjöns vackraste städer på kryssning från Köpenhamn eller Stockholm. Du kan också kryssa längs Norges kust, eller kombinera Norge med Tyskland och Danmark. 

En kryssning i Stilla havet är en fantastisk naturupplevelse, och du kommer till paradisöar långt ute i havet. Populära resmål är bland annat Papua Nya Guinea, Vanuatu, Tonga, Fiji, Samoa, Cook-öarna, Salomonöarna och Nya Kaledonien.

Den populäraste kryssningen i Mellanamerika är en kryssning genom Panamakanalen. Vill du gå igenom hela kanalen startar kryssningarna oftast i Florida och slutar i Kalifornien, eller omvänt. Det finns också kortare kryssningar från Florida som går in till Gatun Lake i Panama, vänder och avslutas i Florida igen. På en kryssning genom Panamakanalen upplever du bl. a. Costa Rica, Colombia och Mexiko. Du kan också resa via Panamakanalen till Chile och Peru.

På Kryssningscenters förmånliga kryssningar i Medelhavet upplever du flera häftiga resmål på en och samma resa. På kryssningar i Västra Medelhavet får du bekanta dig med resmål som Barcelona, Marseilles och Neapel. I Östra Medelhavet finns spännande resmål som t ex Santorini och Mykonos. Läs mer om våra kryssningserbjudanden i Västra och Östra Medelhavet.