Boka kryssning  Star Clippers

Se solen gå långsamt ner i havet och vinden som rör sig i seglen. Ett par måsar cirklar över himlen och segelfartyget gungar lite lätt. Havet är hela tiden närvarande när du kryssar med Star Clippers och du kan känna historiens vingslag när du ser det vackra trä däcket och de ståtliga masterna. 

CashPoints från
Kryssningscenter

Boka valfri kryssning så tjänar du CashPoints. Beroende på rederi tjänar du 3-5 % av kryssningens totalpris. Jämför olika alternativ och välj din egen favoritresa bland tusentals kryssningar.I priset för kryssningar med Star Clippers ingår hytt i vald hyttkategori, helpension under hela tiden för kryssningen och nöjesprogram på fartyget.
Dessa specialvillkor gäller för kryssningsresor med Star Clippers förmedlade av Kryssningscenter.


Star Clippers är allt annat än kryssningsfartyg i traditionell mening. De fyra och fem mastade fartyg är världens största i sitt slag och kryssningarna kännetecknas av den bekymmerslösa, tidlösa och havsnära atmosfären som genomsyrar tillvaron ombord på ett klassiskt segelfartyg (även om man vissa vindfria dagar måste nyttja motorkraft).

 

Här finns inga Broadways shows, inga klätterväggar eller fullspäckat dagsprogram. Du kan ta dagen som den kommer, njuta av gemenskapen med de andra segel glada passagerarna ombord, lyssna på kaptenens dagliga briefing, lära dig att navigera och göra knopar, eller varför inte bara slappna av på däcket. 

 

I Star Clippers flotta ingår tre stycken fyr- och femmastade segelfartyg. Star Flyer och Star Clipper är identiska systerfartyg, där det finns plats för 170 passagerare. Det femmastade Royal Clipper är världens största segelfartyg med plats för 227 passagerare. Det tjusiga segelfartyget är inrett med respekt för interiörerna i gamla tiders segelfartyg.

 

Star Clippers fartyg gör framförallt 7-dagars kryssningar. Under sommarsäsongen kryssar fartygen huvudsakligen i Medelhavet och vintersäsongen i Karibien. Star Clipper gör kryssningar året runt i Sydostasien, där bland annat Phuket, Singapore och Benoa Bali är avresehamnar. 

Royal Clipper

Royal Clipper som färdigställdes år 2011 är världens största segelfartyg. Det stiliga segelfartyget är ritat med inspiration från den legendariska fullriggaren Preussen från början av 1900-talet. Segelfartyget har fem master som är över 60 meter höga och 42 segel. Royal Clipper är en flott fullriggare, där man kryssar med stil.

Läs mer »

Byggnadsår: 2001

Renoverat: 2013

Längd: 134 m

Bruttotonnage: 4425 t

Passagerare: 227

Personal: 106


Star Clipper

Star Clipper är en 4-mastare och färdigställdes år 1992. Fartyget är, tillsammans med systerfartyget Star Flyer, rederiets första segelfartyg. Fartyget är byggt med respekt för de gamla skeppsbyggartraditionerna både när det gäller design och material. Ombord på fartyget kan du njuta av äldre tiders seglarkänsla med vind i seglen utan att göra avkall på moderna bekvämligheter. Star Flyer har plats för endast 170 passagerare. 

Läs mer »

Byggnadsår: 1992

Renoverat: 2014

Längd: 110 m

Bruttotonnage: 2298 t

Passagerare: 170

Personal: 74


Star Flyer

Star Flyer är en 4-mastare och färdigställdes år 1991. Fartyget är, tillsammans med systerfartyget Star Clipper, rederiets första segelfartyg. Fartyget är byggt med respekt för de gamla skeppsbyggartraditionerna både när det gäller design och material. Ombord på fartyget kan du njuta av äldre tiders seglarkänsla med vind i seglen utan att göra avkall på moderna bekvämligheter. Star Flyer har plats för endast 170 passagerare.

Läs mer »

Byggnadsår: 1991

Renoverat: 2012

Längd: 110 m

Bruttotonnage: 2298 t

Passagerare: 170

Personal: 74En kryssning med Star Clippers eleganta segelfartyg är avkoppling med stil ombord på ett klassiskt segelfartyg. Och vad skulle kunna vara mer avkopplande än gott sällskap, smakrik mat och den fantastiska utsikten, som du kan njuta av när du ligger och vilar på soldäck!