Boka kryssning  Princess Cruises

Princess Cruises kryssningsfartyg når fler destinationer än något annat rederi. Man erbjuder bl a kryssningar i Medelhavet, i Karibien, till Alaska, till Australien och genom Panamakanalen. Fartygen på Princess Cruises erbjuder ett enormt antal tjänster, men samtidigt är atmosfären ombord intim och personlig som på mindre fartyg. 

CashPoints från
Kryssningscenter

Boka valfri kryssning så tjänar du CashPoints. Beroende på rederi tjänar du 3-5 % av kryssningens totalpris. Jämför olika alternativ och välj din egen favoritresa bland tusentals kryssningar.Dessa särskilda resevillkor gäller kryssningar med Princess Cruises förmedlade av Kryssningscenter.
Planerar du din första kryssning med Princess Cruises? Här hittar du svaren på många av de frågor som du säkert har om kryssningarna. Om du fortfarande undrar över någonting så hjälper vår kundtjänst dig gärna. 
Förbokat dryckespaket gör kryssningen behagligare, då man slipper tänka på att betala för dryckerna ombord under kryssningen. Det finns olika slags paket att välja mellan. Välj ett som passar er.
Princess Cruises har länge prioriterat frågan om att på att göra kryssningsresor tillgängliga för alla gäster, inklusive de med speciella behov. Företaget initierade därför sitt prisbelönta program Princess AccessSM 1992 för att höja nivån på tillgängligheten ombord på kryssningsfartygen. 
Princess Cruises stamkundsprogram heter Captain's Circle. Alla Princess Cruises kunder blir automatiskt med i programmet Captain's Circle efter sin första kryssning.


Det riktiga Love Boat

Princess Cruises startade sin verksamhet år 1965 genom att erbjuda kryssningar till Mexiko med ett enda fartyg. Rederiets början var anspråkslös men har vuxit till ett av världens ledande kryssningsrederier. Man har över en miljon passagerare per år och erbjuder kryssningar över hela världen, till fler destinationer än något annat rederi. År 2015 firade Princess Cruises sitt 50-års jubileum.

Rederiet dök upp i det allmänna medvetandet år 1977, när Pacific Princess valdes till huvudrollen i tv-serien Love Boat.  Under en tid då en lyxkryssning kändes avlägsen för den stora allmänheten såg miljontals tv-tittare programmet och säkerligen väcktes tanken om en semester till havs hos många. Tv–serien blev en världssuccé och många förknippar fortfarande rederiets namn och sjöjungfru-logga med ”lyxkryssning”. 

 

En modern flotta

Princess Cruises fartyg hör till de modernaste kryssningsfartygen i världen. För närvarande har rederiet 18 fartyg, men flottan växer ständigt. Princess Cruises har investerat i kontinuerlig produktutveckling för att bättre möta behoven hos sina kunder. Företaget introducerade i mitten av 1990-talet fartygsklassen Sun vilket möjliggjorde ett helt nytt kryssningskoncept: passagerarna kunde nu själva skräddarsy en kryssning precis som de ville. Passagerarna fick då chansen att välja aktiviteter och tjänster. Genom att slippa ett förutbestämt program möjliggjordes en unik semesterupplevelse helt enligt de egna önskemålen.

 

Valfriheten idag innebär att varje fartyg erbjuder unika möjligheter, oavsett om det gäller resturanger, resmål eller nöjesliv. Servicestandarden hos Princess Cruises är mycket hög och har blivit rederiets kännetecken. På vissa av fartygen kan man vid utomhuspoolen se filmer eller följa konserter på en jätteskärm.

Ombord finns möjlighet vidareutveckla sig genom Scholarship@Sea-programmet. Man kan bl a gå en keramikkurs, matlagningskurs, kurs i ekonomisk förvaltning, fotografi och datautbildning.

 

Lyx

Princess Cruises vill erbjuda sina passagerare en kryssningsupplevelse som kännetecknas av ett stort utbud av diverse tjänster att välja mellan, samtidigt som upplevelsen ska kännas lyxig. Det sammanfattas med ”en stor lyxkryssares möjligheter men med ett litet fartygs atmosfär”.

De allmänna utrymmena har även på de större kryssningsfartygen mänskliga mått och är trivsamt och modernt inredda. Passagerarna kan slappna av och njuta av en sorglös tillvaro i en havsmiljö som speglar dagens livsstilskoncept.

I formgivningen av dagens lyxfartyg har man länge fokuserat på att så många som möjligt ska ha möjlighet att njuta av den mest eftertraktade lyxen - att ha en egen balkong ombord på ett fartyg. Princess Cruises skrev historia under 1980-talet, när de började utrusta vanliga hytter med balkonger och privata terrasser. Då ingick dessa endast i de dyraste sviterna. Idag har rederiet fler balkongerhytter i olika kategorier än något annat rederi. Väl genomtänkta utrymmen, funktionella utrymmen och den höga servicenivån skapar en lyxig men ändå avslappnad atmosfär. Ombord kan varje passagerare uppleva den ultimata semestern.

 

Från Alaska till Karibien

Valfrihet är något som avspeglar Princess Cruises kryssningsprogram. De erbjuder upp till 100 olika typer av kryssningar, från 7 dagar upp till 102 dagar. Princess Cruises når till alla sju kontinenterna och angör hela 280 hamnar runt om i världen. Totalt erbjuder Princess Cruises över 2000 utflykter på land och rederiet utvecklar ständigt nya alternativ för att bättre möta behoven och önskemålen hos sina kunder. Rederiet seglar till Alaska, Karibien, Panamakanalen, México, Sydamerika, Australien, Nya Zeeland, Hawaii, Tahiti, Franska Polynesien, Asien, Indien, Afrika, Europa, Kanada och New England samt till Antarktis och t o m kryssningar jorden runt.

 

Pionjär på Alaska

Princess Cruises är pionjärer när det gäller kryssningar till Alaska och har fortsatt stark närvaro i Alaska. Rederiet har i Seattle en egen Princess Tours-avdelning som organiserar semesterresor till "Midnattssolens land". Princess Cruises är den största arrangören av kombinerade kryssningar och turer i delstaten Washington. Det finns åtta kryssningsfartyg och fem övernattningsplatser för vistelser längs floder i vildmarken. Tågvagnar med glastak och panoramafönster och turistbussar av hög kvalitet garanterar smidig och behaglig transport mellan hamnarna och inlandet och möjliggör för kryssningspassagerare att utforska vildmarken i Alaska och besöka dessa magiska platser.


Carnival Corporation

Princess Cruises är en del av Carnival Corporation (NYSE: CCL och CUK), som är ett av världens största turistföretag.

Caribbean Princess

Caribbean Princess är ett av de största fartygen i Princess Cruises-flottan. Detta fyrastjärniga fartyg erbjuder utmärkta restauranger, bra service och underhållning i världsklass. Fartygets jungfrufärd gick av stapeln 2004, och fartyget renoverades senast 2017.

Läs mer »

Byggnadsår: 2004

Renoverat: 2017/2019

Längd: 290 m

Bruttotonnage: 112 894 t

Passagerare: 3 140

Personal: 1 200


Coral Princess

Coral Princess och systerfartyget Island Princess byggdes för att kunna passera genom Panamakanalen och in i Alaskas fjordar. Fartyget har plats för cirka 2000 passagerare, och jungfruresan gick av stapeln 2003. Fartyget renoverades senast under 2016.

Läs mer »

Byggnadsår: 2003

Renoverat: 2016

Längd: 294 m

Bruttotonnage: 91 627 t

Passagerare: 2214

Personal: 895


Crown Princess

Jungfrufärden med Crown Princess gick 2006, och senaste renoveringen av fartyget genomfördes 2018. Fartyget tillhör, tillsammans med systerfartygen Emerald Princess och Ruby Princess, Princess Cruises största fartyg och har plats för mer än 3000 passagerare. Denna Kronjuvel har allt du som passagerare kan förvänta dig av en härlig kryssning.

Läs mer »

Byggnadsår: 2006

Renoverat: 2018

Längd: 288 m

Bruttotonnage: 113 000 t

Passagerare: 3 674

Personal: 1 200


Diamond Princess

Diamond Princess byggdes 2004 och renoverades senast år 2019. Detta fyrastjärniga fartyg med plats för 2670 passagerare har en personalstyrka på 1100 anställda för att garantera bästa möjliga service ombord. Restaurangerna, underhållningen och de fina hytterna gör en kryssning med Diamond Princess minnesvärd.

Läs mer »

Byggnadsår: 2004

Renoverat: 2019

Längd: 290 m

Bruttotonnage: 115 906 t

Passagerare: 3 247

Personal: 1 100


Emerald Princess

Emerald Princess gjorde sin jungfruresa 2007 och renoverades senast 2016. Fartyget är ett av de största i Princess Cruises utbud tillsammans med Systerfartygen Crown Princess och Ruby Princess. Emerald Princess har allt du kan förvänta dig av en lyxig kryssning, det femstjärniga fartyget erbjuder fantastiska restauranger, härlig underhållning och bra service.

Läs mer »

Byggnadsår: 2007

Renoverat: 2016

Längd: 288 m

Bruttotonnage: 113 561 t

Passagerare: 3 080

Personal: 1 200


Golden Princess

Golden Princess gjorde sin jungfruresa 2001, och renoverades senast 2018. Detta firastjärniga fartyg erbjuder utmärkta restauranger, underhållning av olika slag och bra service i elegant miljö. Det är upplagt för en minnesvärd kryssning!

Läs mer »

Byggnadsår: 2001

Renoverat: 2018/2020

Längd: 289 m

Bruttotonnage: 108 865 t

Passagerare: 2 600

Personal: 1 100


Grand Princess

Grand Princess gjorde sin jungfruresa 1998, och renoverades senast 2016. Fartyget erbjuder passagerarna utmärkta restauranger, underhållning av hög klass, bekväma hytter och bra service i elegant miljö. Det är upplagt för en minnesvärd kryssning!

Läs mer »

Byggnadsår: 1998

Renoverat: 2016

Längd: 289 m

Bruttotonnage: 107 517 t

Passagerare: 2 600

Personal: 1 150


Island Princess

Island Princess är ett systerfartyg till Coral Princess. Fartyget byggdes specifikt för att kunna passera genom Panamakanalen och Alaskas fjordar. Ombord finns plats för ca 2000 passagerare. Island Princess jungfruresa gick av stapeln 2003, och den renoverades senast 2017.

Läs mer »

Byggnadsår: 2003

Renoverat: 2017

Längd: 294 m

Bruttotonnage: 91 627 t

Passagerare: 2 657

Personal: 900


Majestic Princess

Under våren 2017 gick jungfruresan för Majestic Princess av stapeln. Majestic Princess är rederiets nyaste kryssningsfartyg och det största kryssningsfartyget i Princess Cruises flotta tillsammans med systerfartygen Royal Princess och Regal Princess. Det 330 meter långa kryssningsfartyget har plats för 3560 passagerare. Några av fartygets höjdpunkter är den glasbaserade gågatan 'Seawalk', samt fartygets atrium i italiensk stil. 

Läs mer »

Byggnadsår: 2017

Renoverat: -

Längd: 330 m

Bruttotonnage: 143 700 t

Passagerare: 3560

Personal: 1350


Pacific Princess

Princess Cruises har en framgångsrik 50-årig historia. Rederiet blev särskilt populärt efter  tv-serien Love Boat och erbjuder idag ett lyxigt och modernt sätt att resa.

Läs mer »

Byggnadsår: 1999

Renoverat: 2017

Längd: 181 m

Bruttotonnage: 30 277 t

Passagerare: 670

Personal: 375


Regal Princess

Regal Princess gjorde sin jungfruresa 2014 och är ett av Princess Cruises senaste tillskott av kryssningsfartyg. Fartyget är 330 meter långt och har plats för 3560 passagerare och är därmed ett av rederiets största fartyg. En av höjdpunkterna ombord är att promenera längs ”Seawalk” som är ett glasbaserat promenadstråk. Fartyget renoverades senast år 2017.

Läs mer »

Byggnadsår: 2014

Renoverat: 2017

Längd: 330 m

Bruttotonnage: 142 714 t

Passagerare: 3 560

Personal: 1 346


Royal Princess

Royal Princess gjorde sin jungfruresa 2013 och är ett av Princess Cruises senaste tillskott av kryssningsfartyg. Fartyget är 330 meter långt och har plats för 3560 passagerare och är därmed ett av rederiets största fartyg. En av höjdpunkterna ombord är att promenera längs ”Seawalk” som är ett glasbaserat promenadstråk. Fartyget renoverades senast år 2016.

Läs mer »

Byggnadsår: 2013

Renoverat: 2016

Längd: 330 m

Bruttotonnage: 142 000 t

Passagerare: 3 560

Personal: 1 346


Ruby Princess

Ruby Princess gjorde sin jungfruresa 2008 och renoverades senast 2015. Tillsammans med systerfartygen Crown och Emerald Princess är fartyget bland de största i Princess Cruises flotta. Ruby Princess har allt du kan förvänta dig av en lyxig kryssning, det femstjärniga fartyget erbjuder fantastiska restauranger, härlig underhållning, bekväma hytter och bra service.

Läs mer »

Byggnadsår: 2008

Renoverat: 2015

Längd: 290 m

Bruttotonnage: 113 000 t

Passagerare: 3 100

Personal: 1 200


Sapphire Princess

Sapphire Princess gjorde sin jungfruresa 2004 och renoverades senast 2018. Ombord på Sapphire Princess kan passagerarna förvänta sig utmärkta restauranger, underhållning av hög klass, bekväma hytter och bra service i elegant miljö. Fartyget kommer att kryssa främst i Asien.

Läs mer »

Byggnadsår: 2004

Renoverat: 2018

Längd: 290 m

Bruttotonnage: 115 875 t

Passagerare: 2 670

Personal: 1 100


Sea Princess

Sea Princess togs i drift år 1998 och renoverades år 2015. Fartyget har bruttotonnage på 77 500 t och har plats för drygt 2000 passagerare. I de flesta hytter finns balkong där det är trivsamt att sitta och se landskapet glida förbi. 

Läs mer »

Byggnadsår: 1998

Renoverat: 2017

Längd: 261 m

Bruttotonnage: 77 499 t

Passagerare: 2 000

Personal: 910


Star Princess

Star Princess gjorde sin jungfruresa 2002, och renoverades senast 2017. Detta fyrastjärniga fartyg erbjuder utmärkta restauranger, underhållning av olika slag och bra service i elegant miljö. Det är upplagt för en minnesvärd kryssning!

Läs mer »

Byggnadsår: 2002

Renoverat: 2017

Längd: 290 m

Bruttotonnage: 109 000 t

Passagerare: 2 590

Personal: 1 150


Sun Princess

Sun Princess togs i drift i december 1995 och renoverades senast 2018. Fartygets bruttotonnage är 77.000 t och det finns plats för drygt 2000 passagerare.

Läs mer »

Byggnadsår: 1995

Renoverat: 2018

Längd: 261 m

Bruttotonnage: 77 441 t

Passagerare: 2 010

Personal: 900Fartygsklasser

Royal-klass


I Royal-klassen ingår tre moderna kryssningsfartyg som alla är byggda på 2010-talet

och tar 3560 passagerare. Det finns flertal olika typer av matställen och underhållningsprogram ombord. Utmärkande för Royal-klassen är s k SeaWalk, en gågata med glasgolv och "Movies under the Stars" utomhusbio.

 

Fartygen i Royal-klassen:

Majestic Princess   |   Regal Princess   |   Royal Princess

Sky Princess - KOMMER I 2019

Enchanted Princess - KOMMER I 2020

Emerald-klass


I Emerald-klassen ingår tre kryssningsfartyg som är byggda på 2000-talet

och tar 3080 passagerare. Dessa eleganta fartyg håller hög klass och bland annat ombord finner du ett spektakulärt atrium som är utformat som en italiensk piazza.

 

Fartygen i Emerald-klassen:

Crown Princess   |   Emerald Princess   |   Ruby Princess

Caribbean-klass


I Caribbean-klassen ingår ett kryssningsfartyg som är byggd 2004 och tar 2600 passagerare. Ombord på båten finner du bland annat "The Sanctuary" – ett exklusivt avkopplingsområde för vuxna.

 

Fartygen i Caribbean-klassen:

Caribbean Princess

Gem-klass


I Gem-klassen ingår två kryssningsfartyg som är byggda år 2004 och tar 2670 passagerare. Dessa fartyg tar mindre passagerare och känns därför extra rymliga.

 

Fartygen i Gem-klassen:

Diamond Princess | Sapphire Princess

Grand-klass


I Grand-klassen ingår tre kryssningsfartyg som tar ca 2600 passagerare.  80% av alla hytter ombord har balkong. Alla Grand-klass fartyg har blivit renoverade under 2010-talet.

 

Fartygen i Grand-klassen:

Golden Princess   |   Grand Princess   |   Star Princess

Coral-klass


I Coral-klassen ingår två rymliga kryssningsfartyg som tar ca 2200 passagerare. Tack vare den smidiga storleken är dessa fartyg perfekta för segling i Alaskas fjordar eller i Panama-kanalen. Alla Coral-klass fartyg har blivit renoverade under 2010-talet.

 

Fartygen i Coral-klassen:

Coral Princess   |   Island Princess

Sun-klass


I Sun-klassen ingår två mellanstora fartyg som tar ca 2000 passagerare.

Dessa fartyg befinner sig mestadels i Australien och Nya Zeeland, men används också för jordenrunt kryssningar.

 

Fartygen i Sun-klassen:

Sea Princess   |   Sun Princess

 


På Princess Cruises finns ett brett utbud av resturanger, så att alla kan välja smakupplevelser som passar den egna smaken så att man får en minnesrik kulinarisk upplevelse.

 

 


Att kryssa med fartyget som spelade huvudrollen i Love Boat är ett ytterst passande val för alla romantiker eller par som vill fira sin kärlek. Princess Cruises var Nordamerikas första rederi – och är fortfarande det enda – vars kaptener på kryssningsfartygen har rätt att utföra vigsel.

 


I kryssningens pris ingår alltid fantastiska resmål, en bekväm hytt samt många andra tjänster.


I fartygets spa-avdelning kan du kopla av med välgörande spa-behandlingar eller skönhetsbehandlingar. Du kan även träna i det välutrustade gymmet. Efter en resa med Princess Cruises kommer du hem som en ny människa, både fysiskt och mentalt.

 


Ombord i fartygets Youth & Teen Center finns varierat program med aktiviteter för barn och ungdomar från 3 - 17 år. Utbildad personal ser till att barn och ungdomar kan umgås och njuta av kryssningen i grupper anpassade efter åldersgrupp.


Utflykter i land är väldigt populära och en lika viktig del av kryssningsupplevelsen som aktiviteterna ombord. varje gång fartyget ankommer till en hamn finns det möjlighet att delta i guidade turer och utforska den lokala kulturen. Beroende på destination varierar utflykterna. Det kan bl a vara safari, glaciärvandring eller en cykeltur på landsbygden.

Om shopping och exotiska souvenirer lockar så finns det alltid lokala marknader och butiker som du kan botanisera i. 


Med Princess Cruises är varje dag ett nytt äventyr. Med lyxiga miljöer och en vänlig och serviceinriktad personal skapar en avslappnad och behaglig atmosfär för olika aktiviteter. Det finns ett stort utbud av underhållning och fritidsaktiviteter. Du kan utveckla dina slag på putting greenen, prova lyckan vid roulettbordet på kasinot eller ta ett dopp i poolen på soldäcket. På Kids Club ser man till att även barnen trivs. 


Princess Cruises avskilda poolområde Sanctuary är en fristad från allt hålligång. Här hittar ni det efterlängtade lugnet i en lyxig miljö som påminner om en palmstrand i ett avlägset land. Specialdrinkar, lätta måltider, massage och uppmärksam service är en del av konceptet.