Antarktis, Chiles fjordar och Falklandsöarna

Rutt

Santiago de Chile – Punta Arenas – De Chilenska fjordarna – Drakesundet – Antarktis – Till sjöss – Falklandsöarna – Till sjöss – Punta Arenas – Santiago de Chile

Följ med till den vita kontinenten Antarktis där elementen styr och upplev några av naturens underverk i Chiles vackra fjordlandskap på vägen dit. I Antarktis lovar vi dig oförglömliga minnen när vi passerar enorma kalvande glaciärer, besöker högljudda pingvinkolonier och studerar valflockar i det iskalla havet. Ombord finns det massor att göra: Activity Center, lyssna till spännande föreläsningar med mera – allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa.

Datum: 2021: 8.11, 10.12, 26.12. (18 dagar)
2022: 11.1, 27.1, 12.2, 28.2

fr. 92 563 kr

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1-2: Santiago de Chile/Punta arenas

  Chiles huvudstad är spännande och variationsrik. Här finns mycket att upptäcka, allt från Andernas höga berg och glaciärer alldeles vid stadsgränsen till skyskrapor, lugna parker, kolonial arkitektur, bohemiska kvarter och den brusande Mapacho-floden. Äventyret börjar med en övernattning på hotell. Du flyger till Punta Arenas, där MS Roald Amundsen väntar för att ta med dig på expeditionen till Antarktis.

 • Dag 3: De Chilenska fjordarna

  Njut av sjöresan genom Beagle-kanalen och beundra de vackra fjordarna och fjällen som störtar rakt ner i det iskalla vattnet. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Här har isen karvat sig genom fjällen och format Chiles unika fjordlandskap, fullt av isolerade öar och gömda vikar.

 • Dag 4-5: Kap Horn och det berömda Drakesundet

  Om man rangordnar de mest omtalade platserna på jorden hamnar Kap Horn högt upp på listan. Vid nästan 56 grader syd är det Sydamerikas sydligaste punkt. Innan Panamakanalen grävdes var sjöfarare tvungna att passera denna ökända klippö för att ta sig från ena sidan av Amerika till den andra. Om väderförhållandena tillåter försöker vi gå i land, men området känt för hög sjö, så om vi lyckas är det en stor prestation. För MS Roald Amundsen tar det beroende på väder och vind en och en halv till två dagar att korsa Drakesundet. Enorma vattenmassor pressas här med västvindsdriften från Stilla havet genom Drakesundet och in i Scotiahavet österut. Drakesundet är en del av den antarktiska cirkumpolarströmmen, den kraftigaste havsströmmen i världen. Cirka 95 till 150 miljoner kubikmeter vatten transporteras per sekund från väst till öst. När vi korsar sundet seglar vi över den mittoceaniska Scotiaryggen och den nästan 6 000 meter djupa Sydshetlandsgraven. Här råder ibland hårt väder men det kan också vara lugnt och stilla som i en insjö och då kallar vi det ”Drake Lake”. Oftast är vädret någonstans mittemellan

 • Dag 6-12: Antarktis

  Antarktis är isolerat från resten av världen genom kalla havsströmmar. Istäcket är på sina ställen upp till 4 000 meter tjockt och utgör 90 procent av världens is. På vintern är kontinenten ännu mer otillgänglig genom att is bildas utanför kusten som praktiskt taget fördubblar arealen. I Antarktis fortplantar sig sommartid miljontals pingviner, valar och sälar och resten av tiden tillbringar de i havet. Här finns gott om krill, en viktig näringskälla för områdets djurliv. I Södra ishavet utgör den antarktiska krillen en sammanlagd biomassa av flera hundra miljoner ton. Enligt Antarktisfördraget är detta en kontinent som är tillägnad fred, vetenskap och turism. Inga mänskliga aktiviteter får ändra den perfekta naturliga balansen. Vi besöker en plats som genom årtusenden har utvecklats utan påverkan från människor och vi följer därför mycket strikta regler och riktlinjer för miljön. Vi vill inte efterlämna något annat än fotspår och inte ta med oss något annat än foton! Det som är så spännande med Antarktis är att det geografiska läget gör varje resa till en unik expedition. Trots den mest sofistikerade tekniken går det inte att förutsäga vilka klimatutmaningar vi kommer att möta. Därför måste vi vara flexibla och beredda att ändra våra rutter och landstigningar under resans gång. Det innebär också att vi passar på att utnyttja idealiska förhållanden och tillbringar timmar på land eller i vattnet i kajaker, går på vandringar eller bara kryssar runt bland flockar av valar. Förhållanden som väder, vind och isförhållanden har stor inverkan på vårt program. Vi kommer att försöka lägga till på flera platser, bland annat Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island och Neko Harbour. Samtliga är fridfulla platser med orörd natur och här får du möjlighet att möta pingviner och sälar på nära håll, besöka gamla valfångststationer och beundra glaciärer och isberg i alla möjliga former och färger. Det kan vara svårt att sammanfatta alla intryck du får och ett välkänt citat från erfarna Antarktis-resenärer lyder: ”Om du kan beskriva Antarktis i ord har du antagligen aldrig varit där.”

 • Dag 13: Till sjöss

  Efter att ha utforskat denna hisnande kontinent full av superlativer sätter vi kurs mot Falklandsöarna, som består av två stora och cirka 700 mindre öar. Den första registrerade landstigningen på dessa öar gjordes av kapten John Strong på fartyget HMS Welfare år 1690. Vi fortsätter vår föredragsserie som främst handlar om öarnas dramatiska historia och varierande djurliv och håller samtidigt utkik efter albatross från däck.

 • Dag 14-16: Falklandsöarna

  När du precis har besökt det öde Antarktis kan det tyckas lite overkligt att komma till en stad som ser ut som ett England i miniatyr med röda telefonkiosker, röda bussar och engelska pubar. Stanley, Falklandsöarnarnas huvudstad, är enkel att utforska till fots, men du kan också följa med någon av våra utflykter för att utforska naturen och djurlivet. Falklandsöarna är full av naturens under och vilda djur och fåglar. Det är en plats utan föroreningar med fantastiskt blå himmel, ändlösa horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. När vi når ögruppens allra västligaste utposter stöter vi på ensliga fårfarmar som har varit i samma familjers ägo genom sex eller sju generationer. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphopparpingviner, medan rovgiriga karakaror cirklar i luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten. Fågelfantaster kommer att älska att gå i land på Carcass Island, ett fågelparadis med mängder av änder, gäss, pingviner, albatrosser, karakaror och gärdsmygar. Det är också en av få öar i området som har träd. Vi använder våra småbåtar för att gå i land och utforska ön till fots eller ta en närmare titt på alla fåglarna.

 • Dag 17: Magellans sund

  Medan vi tar oss igenom Magellans sund sammanfattar vi våra upplevelser på expeditionen. Passa på att vistas på däck och njut av den vackra naturen.

 • Dag 18: Punta Arenas/Santiago de Chile

  Vi lägger till i Punta Arenas på morgonen. Efter flyget tillbaka till Santiago de Chile kan du förlänga semestern med något av våra program efter sjöresan för att uppleva mer av den imponerande regionen.

 • Reseprogram för 2021 avresor (20 dagar):

  Dag 1-2: Santiago de Chile/Punta Arenas
  Dag 3: Patagonien
  Dag 4-5: Drakesundet
  Dag 6-14: Antarktis
  Dag 15-16: Till sjöss
  Dag 17-18: Falklandsöarna
  Dag 19: Till sjöss
  Dag 20: Punta Arenas/Santiago de Chile

Hytter

Priser

Avgångar 2021: 8/11, 10/12, 26/12
Avgångar 2022: 11/1, 27/1, 12/2, 28/2
Fartyg: MS Roald Amundsen

 

2021-2022 / Utforska Antarktis, Falklansöarna och Chiles fjordar / Priser (SEK) per person i dubbelhytt
18 dagarPolar utsidesArctic SuperiorArctic Superior med balkongExpeditionssvit
8.1199.057108.798115.293134.775
10.12110.450121.457128.795150.809
26.12, 11.1, 27.1103.112121.457128.795150.809
12.2, 28.297.837115.128122.044142.792

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

Priset inkluderar:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En hotellnatt i Santiago de Chile inklusive frukost före avresa
 • Transport från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile
 • Flyg i ekonomiklass mellan Santiago de Chile och Punta Arenas tur och retur
 • Transport i Punta Arenas inkl. rundtur
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

 

Ej inkluderat:

 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks
 • Flyg till Sydamerika

Viktig information:

 • Priserna är angivna i svenska kronor per person
 • Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden
 • Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten
 • Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord
 • Skor kan hyras ombord
 • Enkelhytter bokas mot tillägg
 • Obligatoriskt hälsointyg
 • Reseförsäkring krävs

Övrig information

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena.

Utflykter

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!