Antarktis, Chiles fjordar och Falklandsöarna

Rutt

Buenos Aires – Ushuaia – Drakesundet – Antarktis – Drakesundet – Falklandsöarna – Ushuaia – Buenos Aires

Följ med till den vita kontinenten Antarktis där elementen styr och upplev några av naturens underverk i Chiles vackra fjordlandskap på vägen dit. I Antarktis lovar vi dig oförglömliga minnen när vi passerar enorma kalvande glaciärer, besöker högljudda pingvinkolonier och studerar valflockar i det iskalla havet. Ombord finns det massor att göra: Activity Center, lyssna till spännande föreläsningar med mera – allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa.

Datum: 2022: 7/11, 21/11, 5/12, 19/12 (16 dagar)
2023: 11/3, 2/11, 16/11, 30/11, 14/12 (16 dagar)
2024: 24/2 (16 dagar)

fr. 83 800 kr

Boka

Reseprogram

 • DAG 1-2. Buenos Aires – Ushuaia

  Det finns en puls i Buenos Aires som gör Argentinas huvudstad helt unik. Du kommer att övernatta på ett hotell i staden och sedan ta ett tidigt flyg morgon därpå. Beroende på när du anländer, så kanske du har lite tid över till att utforska denna vibrerande huvudstad. Gör ett besök till Teatro Colón, ett vackert operahus som dateras tillbaka till 1908, och fortsätt sedan till det historiska Café Tortoni för en kopp Paris-inspirerat kaffe och chokladdoppade churros. Caminito är ett färgstarkt gatumuseum i kvarteret La Boca med livliga marknader och restauranger som ståtar med folkdansuppträdanden och tangoshower. Om du känner för att fortsätta festen in på småtimmarna finns det gott om barer och bolicheklubbaratt välja bland i det trendiga distriktet Palermo.

  Om du ytterligare vill förlänga din semester kan du även anlända några dagar tidigare för att delta i vårt valfria förprogram där vi utforskar det vilda Patagonien.

  Vi träffas i hotellobbyn på morgonen och beger oss till flygplatsen för att ta flyget till Ushuaia. Provinshuvudstaden i Argentinas Tierra del Fuego (Eldslandet) ligger i en vik med Martial-glaciärens snötäckta berg i norr. Ushuaia göra anspråk på den tvivelaktiga titeln ”världens sydligaste stad”, vilket även görs av två andra chilenska städer. Ditt hem till sjöss, MS Roald Amundsen, väntar i hamnen. När du väl är ombord får du lära känna expeditionsteamet som kommer att ge en hälso- och säkerhetsgenomgång. Därefter får du lite tid till att gå runt på fartyget och göra dig hemmastadd i hytten innan vi avnjuter en välkomstmiddag tillsammans. Din expedition har officiellt startat!­­

 • DAG 3–4. Drakesundet

  Det tar två dagar att nå Antarktis. Med det kan behövas, eftersom två dagar är precis lagom för att ha tid till såväl avkoppling som förberedelse ombord på fartyget.

  Expeditionsteamet kommer att inleda en serie insiktsfulla föreläsningar i vetenskapscentret för att se till att du är redo för upptäcktsfärderna som väntar dig. Alla medlemmar i expeditionsteamet är experter på olika ämnesområden, och de har mängder av fascinerande historier och kunskap att dela med sig av. Lyssna på och läs spännande fakta om det lokala djurlivet och vilket IAATO-godkänt hållbarhetsprotokoll som ska följas om nyfikna pingviner eller sälar kommer för nära. I dessa riktlinjer från IAATO får du lära dig om vikten av att bära våra steriliserade gummistövlar under alla landstigningar i Antarktis och varför vi grundligt vakuumtvättar våra kläder för att avlägsna eventuella främmande partiklar i förväg.

  Du kommer också att upptäcka att fartyget är utrustat med alla slags moderna bekvämligheter. Håll dig i form i gymmet och på löpbanan utomhus. Om du får träningsvärk kan den ångas bort i bastun eller masseras bort av skickliga händer på fartygets spa. I de tre restaurangerna ombord, som var och en har sitt eget kulinariska koncept, finns det något som passar alla smaklökar, medan Explorer Lounge och Bar är det perfekta stället för att koppla av med ett glas vin eller champagne. Bara för att en expedition är spännande betyder det inte att den inte kan vara lyxig också!

 • DAG 5–9. Antarktis

  Antarktis landskap sträcker sig så långt ögat når, med sin storslagna värld av orörd snö och is. Isberg höjer sig över vattnet samtidigt som uråldriga glaciärer ger upphov till nya kristallblå isberg som formas av vind och sol. Detta är en annan värld, utan mänsklig påverkan, och en fristad för vilda djur som valar, pingviner och sälar.

  Precis som Antarktis islandskap förändras genom årstiderna, förändras även djurlivet. Antalet och mångfalden av valarter som kan ses här ökar till exempel stadigt från oktober till januari och når sin topp i februari och mars då de bästa valskådningsmöjligheterna erbjuds. Vid den här tiden lockar den enorma mängden lysräkor i vattnet till sig valar, de flesta valarter kommer helt enkelt hit för att vräka i sig mat. Om du kommer hit i november kan du se tusentals pingviner som uppvaktar varandra och bygger sina bon. De som åker i december har chans att se söta små pingvinungar medan mars är då yngre pingviner brukar lära sig att simma. Andra fåglar, som till skillnad från pingviner faktiskt flyger, varierar under sommarmånaderna. Entusiastiska ornitologer ser vanligtvis fåglar som skarvar, hägrar, slidnäbbar för att bara nämna några.

  Under fem dagar får du njuta av de magiska ögonblicken och häpnadsväckande landskapen som Antarktis erbjuder. Det kan involvera att titta på avlägsna vita berg under en promenad på land eller att se ett lekfullt par weddellsälar som kommer upp till ytan bredvid din lilla upptäcktsbåt för att ta sig en titt med sina stora nyfikna ögon. Eller vara bland de lyckligt lottade som kan delta i valfria men väderberoende aktiviteter, såsom kajakpaddling, vandring med snöskor eller till och med camping. Det är den här typen av upplevelser som väntar dig i Antarktis. Du kan vara säker på att vi gör allt för få ut det mesta av varje landstigning och väljer de bästa ställena bland de många tänkbara platserna på Antarktiska halvön och de omgivande öarna.

  Expeditionsteamets föreläsningar hålls också med jämna mellanrum. De hålls ombord på fartyget, på land under landstigningar eller till och med när du färdas bland isbergen och isflak på turer med små upptäcktsbåtar. Föreläsningsämnen kan handla om allt från glaciologi och effekterna av klimatförändringarna på Antarktis shelfis eller att kartlägga den kalla kontinentens historia från valfångsttiden till dess nuvarande status i enlighet med ett internationellt fredsavtal. Teamet delar med sig av sina insikter som kommer att vara ovärderliga under resans gång, vilket förbättrar din upptäcktskänsla många gånger om.

  Det kan vara en bra idé att prata med teamets professionella natur- och landskapsfotograf för att ta del av några tips på hur man kan förbättra kvaliteten på sina bilder. Dessa färdigheter kommer definitivt att vara till nytta för ett antal program för medborgarforskning som du kan välja att engagera dig i. Ett av dessa är HappyWhale-projektet, där bilderna du tar på valar kan laddas upp till en global databas som hjälper forskare att spåra migrationsmönster och populationens allmänna hälsa. På så sätt är inte dina bilder bara värdefulla minnen, utan de bidrar även till ett högre syfte.

 • DAG 10–11. Drakesundet

  Även om du kanske inte vill lämna Antarktis, så har resan sitt slut där och vi måste vända fartyget och bege oss norrut igen. De följande två dagarna till sjöss som tar oss tillbaka genom Drakpassagen kan ägnas åt att sortera igenom alla dina fantastiska bilder av Antarktis och se till att du fortfarande har plats på minneskortet för vad som kommer härnäst. Det kan också bli möjligt att gå på kurser där du kan låta minnena från Antarktis inspirera dig till att måla pingviner eller lära dig att knyta komplicerade sjömansknutar.

  I vetenskapscentret kommer det sannolikt att hållas presentationer av expeditionsteamet som berättar mer om vad som väntar under resans sista spännande dagar på Falklandsöarna. Föreläsningarna kan hållas om öarnas historia av spända relationer, och fågelarter som kan ses runtomkring dess vackra stränder. Mellan föreläsningarna kan du använda vetenskapscentrets avancerade mikroskop för att titta på vattenprover på cellnivå. Du kommer att få se alla typer av mikroskopiska livsformer, såsom lysräkor och fytoplankton, vilket även är sammankopplat med ett annat initiativ för medborgarforskning.

 • DAG 12–14. Falklandsöarna

  Falklands avlägsna skärgård är uppdelad mellan de två huvudöarna Östra och Västra Falkland och nästan 800 mindre öar. Suveränitet över öarna har hävdats av både Storbritannien och Argentina i många år, men åtminstone kan båda sidor enas om att dessa öar är väl värda att argumentera för, och av goda skäl.

  På samma sätt som med Antarktis kommer de tre utforskningsdagarna här, kommer de exakta landstigningarna varje dag att bestämmas av lokala väderförhållanden vid den aktuella tidpunkten. Efter det karga vita landskapet i Antarktis kan det kännas skönt att få se gräsbevuxna kullar, blommande vildblommor, vackra vita sandstränder och turkost vatten. Med det kommer fortfarande att kännas en aning bekant med de tusentals pingviner som du också kan se här. Under dessa dagar kommer vi att spana efter kolonier av pingviner, som ofta även har sällskap av familjer av pälssälar. Vi kommer att hålla ett säkert avstånd för att inte störa dem eller deras smokingklädda grannar.

  För första gången på över en vecka kommer du att stöta på tecken på civilisation igen, såsom de familjeägda gårdarna som ligger utspridda här eller huvudstaden Stanley på Östra Falkland där fyra femtedelar av öbefolkningen bor. Under besöket kommer du att märka att staden påminner om England med typiska röda bussar och klassiska engelska pubar som serverar brittisk öl och erbjuder en härlig pubstämning.

 • DAG 15. Till sjöss

  Expeditionen börjar närma sig sitt slut. Det är bara en dag kvar till sjöss och du kan ägna den åt vad du känner för. Gå till baren och ta en drink med dina nyskaffade vänner på resan. Berätta om dina äventyr med expeditionsteamet och lär känna dessa nutida upptäcktsresande. Unna dig en lyxig middagsupplevelse i à la carte-restaurangen eller en lugnande spabehandling. Eller helt enkelt bara koppla av ute på däck, titta på vågorna och tänk tillbaka på resans alla höjdpunkter.

 • DAG 16. Ushuaia – Buenos Aires

  Efter att ha utforskat Antarktis och Falklandsöarna i två veckor lägger vi till i Ushuaia igen. Det har varit en storslagen och känslomässig resa och vi har sett och lärt oss mycket tillsammans. Det kan till och med bli lite tårögt när vi tar farväl.

  Vi hoppas att din upplevelse med oss har lämnat ett bestående intryck för vad som är möjligt när expeditioner görs på ett hållbart sätt. Vi bör alla göra vad vi kan för att skydda dessa värdefulla livsmiljöer och alla fantastiska djur som lever där.

  Efter en transfer till Ushuaia flygplats flyger du tillbaka till Buenos Aires. Därifrån flyger du antingen hem eller fortsätter att utforska vidare. Med tanke på att du redan är i Argentina kanske du vill få ut det mesta av resan! Varför inte åka med på vårt efterprogram till de mäktiga Iguazúfallen?

Hytter

Arctic Superior utsideshytt

Hytterna i Arctic Superior-klassen är bekväma och rymliga. De flesta har balkong. Flexibla sovarrangemang, bäddsoffor, tv och andra inslag gör den här till en av våra populäraste kategorier. Vårt Arctic Superior-koncept inkluderar vattenkokare, te och kaffe. För två till fyra passagerare.

Hyttkategori: TY med fönster, ca 22 m2

Hyttkategori: TT med fönster, ca 24-27 m2

Hyttkategori: XTJ med balkong, ca 18 m2

Hyttkategori: YY/XTD/XT med balkong, ca 15-19 m2

Expeditionssvit

Dessa sviter är stora, välutrustade hytter med breda fönster. De flesta har balkong. Vissa har en privat varmbadstunna utomhus. Sviterna har flexibla sovarrangemang med bekväma soffor, sittplatser och tv. De rymmer upp till fyra passagerare.

Expeditionssviterna ligger uteslutande på övre och mellersta däck. I våra expeditionssviter finns en badrock, espressomaskin och mycket mer. En spännande välkomstgåva väntar alla svitgäster i hytten.

XL Suite

Extrastor hörnsvit med privat balkong. Fartygets rymligaste hytt med stora fönster, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MA 46-48 m2

Hörnsuite

Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MC 20-30 m2

XL Suite

Extrastor hörnsvit utan balkong. Ligger akterut med bäddsoffa, flexibla sänglösningar, stora fönster, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MB 44 m2

L Suite

Stor hörnsvit med privat balkong, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Anpassad för rullstol.
Hyttkategori: MD 35 m2

Suite

Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: ME 20-28 m2

Suite

Hörnsviter med stora fönster. Flexibla sänglösningar, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Utan balkong.
Hyttkategori: MF 22 m2

Polar utsideshytt

Polar utsideshytter ligger främst på mellersta däck med fönster. De flesta är rymliga, har flexibla sovarrangemang och tv för att förse dig med ett förstklassigt boende. För två till fyra passagerare.

Storlek: 17 – 30 m2

Hyttkategori: RR på mellandäck
Hyttekategori: RS på nedre däck

 

Priser

Datum 2022: 7/11, 21/11, 5/12, 19/12
Datum 2023:
11/3, 2/11, 16/11, 30/11, 14/12
Datum 2024:
24/2
Fartyg:
Roald Amundsen

Polar utsides från 83 800 kr per person
Arctic Superior från 90 000 kr per person
Arctic Superior med balkong från 94 200 kr per person

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Buenos Aires före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia

Transfer

 • Transfer från hotellet i Buenos Aires till Buenos Aires flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Ushuaia flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur i staden

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmen både inomhus och utomhus samt löparbanan utomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar före våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
 • Valfria behandlingar i spaområdet ombord

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
 • Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
 • Obligatorisk hälsodeklaration
 • Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
 • Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!