Upptäck Antarktis, Patagonien och Chiles fjordar – nordgående

Rutt

Santiago de Chile – Punta Arenas – Drakesundet – Antarktis – Drakesundet – De chilenska fjordarna – Puerto Natales – Puerto Edén – Till sjöss – Castro – Till sjöss – Valparaíso

Följ med på en mycket omväxlande expedition med höjdpunkter som fem dagar i Antarktis, de vackra chilenska fjordarna, det rika djurlivet i Patagonien och inte minst ett besök i en av världens mest natursköna nationalparker. Njut av tiden i land, paddla kajak, vandra och se pingviner, fåglar och sälar på nära håll.

Datum: 16 mars 2022 (19 dagar)

fr. 88 130 kr

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1: Santiago de Chile

  Äventyret börjar i Chiles spännande och omväxlingsrika huvudstad med en övernattning på hotell. Här finns mycket att upptäcka, allt från Andernas glaciärer alldeles vid stadsgränsen till höga berg, skyskrapor, tysta parker, kolonial arkitektur, bohemiska kvarter och den brusande Mapachofloden.

 • Dag 2: Santiago de Chile/Punta Arenas

  Tidigt på morgonen går flyget till Punta Arenas, där MS Roald Amundsen väntar för att ta med dig på expeditionen till Antarktis.

 • Dag 3-4: Till sjöss

  Vi seglar genom Beaglekanalen, uppkallad efter fartyget som tog Charles Darwin på hans upptäcktsresa – HMS Beagle. På vår väg till Antarktis korsar vi sedan Drakesundet där två världshav möts. Att korsa Drakesundet var något som gamla tiders sjöfarare fruktade, men idag är det en upplevelse som är få förunnad. Drakesundet förbinder Sydatlanten med Stilla havet. Här möter det varma vattnet från norr det kalla och mindre salta vattnet söderifrån, vilket gör havet extra rikt på näringsämnen och lägger grunden till det unika marina djurlivet. Under resan genom sundet får du lära dig mer om Antarktis fantastiska djurliv och historia. Vårt expeditionsteam inleder föredragsprogrammet för att förbereda dig på det äventyr som väntar dig. Passa på att lära dig mer om områdets historia och djurliv. Vi erbjuder också olika seminarier och presentationer. Koppla av på däck, njut av den friska havsluften och håll utkik efter djur och fåglar. Bekanta dig med vårt nyaste och mest innovativa expeditionsfartyg och utnyttja alla faciliteter ombord.

 • Dag 5-8: Antarktis

  Antarktis är isolerat från resten av världen genom kalla havsströmmar. Istäcket är på sina ställen upp till 4 000 meter tjockt och utgör 90 procent av världens is. På vintern är kontinenten ännu mer otillgänglig genom att is bildas utanför kusten som praktiskt taget fördubblar arealen. I Antarktis fortplantar sig sommartid miljontals pingviner, valar och sälar och resten av tiden tillbringar de i havet. Här finns gott om krill, en viktig näringskälla för områdets djurliv. I Södra ishavet utgör den antarktiska krillen en sammanlagd biomassa av flera hundra miljoner ton. Enligt Antarktisfördraget är detta en kontinent som är tillägnad fred, vetenskap och turism. Inga mänskliga aktiviteter får ändra den naturliga balansen här. Vi besöker en plats som genom årtusenden har utvecklats utan påverkan från människor och vi följer därför mycket strikta regler och riktlinjer för miljön. Vi vill inte efterlämna något annat än fotspår och inte ta med oss något annat än foton! Det som är så spännande med Antarktis är att det geografiska läget gör varje resa till en unik expedition. Trots den mest sofistikerade tekniken går det inte att förutspå vilka klimatutmaningar som möter oss. Därför måste vi vara flexibla och beredda att ändra våra rutter och landstigningar under resans gång. Det innebär också att vi passar på att utnyttja idealiska förhållanden och tillbringar timmar på land eller i vattnet i kajaker, går på vandringar eller bara kryssar runt bland flockar av valar. Förhållanden som väder, vind och isförhållanden har stor inverkan på vårt program. Vi kommer att försöka lägga till på flera platser, bland annat Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island och Neko Harbour. Samtliga är fridfulla platser med orörd natur, pingvinkolonier, sälar, valar i havet, glaciärer, isberg i alla former och färger, gamla valfångststationer och forskningsbaser. Det kan vara svårt att sammanfatta alla intryck du får och ett välkänt citat från erfarna Antarktis-resenärer lyder: ”Om du kan beskriva Antarktis i ord har du antagligen aldrig varit där.”

 • Dag 9-10: Till sjöss

  Efter fem oförglömliga dagar i Antarktis, tar MS Roald Amundsen oss tryggt tillbaka över det berömda Drakesundet. Resan från Antarktiska halvön till södra spetsen av Argentina är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder. Under resan norrut fortsätter vi vår föredragsserie och sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis. Om väderförhållandena tillåter gör vi ett stopp på Kap Horn – den sydligaste spetsen av Sydamerika. Att gå iland kan vara svårt eftersom det ofta råder extremt väder i området. Kap Horn ligger på nästan 56° syd längst söderut i Chile och markerar gränsen mellan Atlanten och Stilla havet och den norra sidan av Drakesundet. Regionen är mycket välkänd på grund av sitt läge och sin intressanta historia med upptäcksresande och handelsrutter. Om det går att ankra upp utanför Kap Horn kan du gå i land och utforska den öde men samtidigt romantiska platsen vid världens ände.

 • Dag 11: De chilenska fjordarna

  Det chilenska landskapet med kanaler, fjordar och berg som stupar ner i det iskalla vattnet lämnar alltid ett djupt intryck på besökare. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Isen har skurit sig ner genom bergen och efterlämnat isolerade öar och gömda bukter och på så sätt bildat Chiles unika fjordlandskap. De snötäckta bergstopparna och branta dalarna utgör en slående kontrast mot en i övrigt lummig kustlinje med rikt djurliv. Har du tur får du se sjölejon, kondorer och flera andra fågelarter som bara finns här.

 • Dag 12-13: Puerto Natales

  Puerto Natales är porten till den världsberömda nationalparken Torres del Paine, en av de mest storslagna i Chile. Huvudattraktionen, själva ”tornen”, är en imponerande klippformation som är både enorm och unik och kallas ”Torres del Paine” (Painetornen). Den består av Torre Central (2 800 m ö.h.), Torre Sur (2 850 m ö.h.) och Torre Norte (2 248 m ö.h.). Här kan du beundra azurblå sjöar, stigar som slingrar sig genom smaragdgröna skogar, brusande floder (som du kan korsa på vingliga broar) och en stor blåskiftande glaciär. Torres del Paine har ett fantastiskt varierande landskap, från ett enormt öppet stäpplandskap till kuperad bergsterräng med höga toppar. Denna omväxlande miljö har lett till en mycket rik flora och fauna. Du har chans att få se lamor, pumor, pampasrävar och skunkar samt mer än 100 olika fågelarter, som kondor och svartbröstad vråk. Följ med på en vandring och njut av dessa fantastiska omgivningar.

 • Dag 14: Puerto Edén

  Efter en oförglömlig resa genom den patagoniska skärgården är det lätt att förföras av charmiga Puerto Edén. Det är en liten by i nationalparken Bernardo O’Higgins, som ligger längst in i en djup fjord omgiven av höga berg. Byn har runt 250 invånare, och bland dem finns de 15 personer som återstår av kawéskar-folket. Puerto Edén är en fantastisk plats för att uppleva den traditionella inhemska kulturen i Patagonien. Byborna säljer fisk, musslor och skaldjursprodukter, som fraktas till marknader en gång i veckan med båt. Här kan du köpa med dig souvenirer i form av traditionellt kawéskar-hantverk som flätade korgar och båtar gjorda av bark och skinn från sjölejon. Ströva längs vägarna eller följ med expeditionsteamet på vandring eller kajakpaddling där du kanske får syn på en av många kolibrier som lever i området.

 • Dag 15: Till sjöss

  Expeditionen fortsätter norrut genom Patagoniens mytomspunna vatten. När vi seglar genom Andernas kustlandskap, har du gott om tid att blicka ut över det storslagna naturområdet.

 • Dag 16: Castro

  Castro ligger på Isla Grande de Chiloé och omges av vindpinade kullar och grön vegetation. Staden är känd för sina färgstarka palafitos, trähus byggda på pålar längs vattnet. Kom med i land och upplev människornas nyfikenhet och den lokala atmosfären i staden, som också har moderna inslag. Kyrkan Iglesia San Francisco finns med på Unescos världsarvslista och är en fröjd för ögat i ljusgult och orange med lavendelfärgade torn. Interiören i lackat trä är fantastisk och lyses upp av ljuset från de målade fönsterglasen. Andra sevärdheter är Plazuela del Tren, ett litet torg precis vid vattnet med en udda samling gamla tåg och Cementerio Parroquial med ett antal stora och vackert dekorerade gravar. Feria Campe Yumbel är en livlig frukt- och grönsaksmarknad, där man också hittar heminredning och fiskstånd. I butiken Feria Artes Lillo, strax söder om hamnen kan du köpa fina handstickade ullprodukter och hantverk. De flesta restauranger och kaféer i Castro ligger längs Calle Blanco, från södra delen av torget ner till vattnet, och här kan du smaka den berömda kött-, potatis- och skaldjursgrytan. Alldeles i närheten av staden ligger nationalparken Chiloé, en till stor del outforskad vildmark med en sällsynt flora och fauna. I parken finns både öde stränder och en lång kuperad kustlinje där du hittar mängder av olika sjöfåglar, pingviner och sjölejon.

 • Dag 17-18: Till sjöss

  Medan vi seglar längs Stillahavskusten mot Valparaíso försöker vi sammanfatta allt vi varit med om under expeditionen. Passa på att vistas på däck och njut av den vackra naturen.

 • Dag 19: Valparaíso

  Varje expedition har ett slut och så även denna. När vi lägger till i färgstarka och poetiska Valparaíso är det dags att säga adjö och förhoppningsvis har du tid att utforska staden innan du flyger hem.

Hytter

Priser

Avresa: 16 mars 2022
Fartyg: MS Roald Amunden

16 mars 2022 / Upptäck Antarktis, Patagonien och Chiles fjordar / Priser (SEK) per person i dubbelhytt
19 dagarPolar utsidesArctic SuperiorArctic Superior med balkongExpeditionssvit
Dubbelhytt88.130104.321110.797130.226
Enkelhytt125.665149.141158.532254.381

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

Priset inkluderar:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori
 • Helpension ombord på fartyget
 • En hotellövernattning i Santiago de Chile innan sjöresa, inkl. frukost
 • Transport från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile
 • Flyg i ekonomiklass mellan Santiago de Chile och Punta Arenas
 • Transfer från flygplatsen till hamnen, inklusive sightseeing i Punta Arenas samt lunchlåda
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

 

Ej inkluderat:

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks

 

Viktig information:

 • Priserna är angivna i svenska kronor per person
 • Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden
 • Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten
 • Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord
 • Skor kan hyras ombord
 • Enkelhytter bokas mot tillägg
 • Obligatoriskt hälsointyg
 • Reseförsäkring krävs

Övrig information

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena.

Utflykter

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!