Svalbard runt – den ultimata expeditionen

Rutt

Oslo – Longyearbyen – Nordvest-Spitsbergen Nationalpark – Östra Svalbards naturreservat – Södra Spitsbergens nationalpark – Isfjorden – Longyearbyen – Oslo

Resan runt Spetsbergen ger dig fantastiska möjligheter att utforska alla sidor av denna fascinerande arktiska ö. Vi kommer att ta dig en bra bit över 80:e breddgraden omkring 600 sjömil från den geografiska nordpolen. Expeditionen startar i Longyearbyen, det självklara resmålet för äventyrsresenärer. Denna norska stad är en unik plats, där den arktiska miljön dominerar alla aspekter av livet samtidigt som den är förvånande kosmopolitisk.

Datum: 2022: 5/7, 16/7, 26/7, 5/8, 15/8, 25/8, 4/9 (12 dagar)
2023: 2/7, 17/7, 27/7, 6/8, 16/8, 26/8, 5/9 (12 dagar)

fr. 73 000 kr

Boka

Reseprogram

 • DAG 1. Oslo – Longyearbyen

  Din resa börjar med en flygresa från Oslo, Norges huvudstad som är omgiven av fjordar, skog och sjöar. Mängden elbilar du kommer att se på vägarna säger någonting om stadens åtagande när det gäller hållbarhet. Det ledde till att Oslo utsågs till Europas gröna huvudstad 2019. När du utforskar den gröna staden kommer du att upptäcka en blomstrande konstscen, modern skönhet och fantastisk mat.

  Oslo är omgivet av natur och erbjuder mängder av aktiviteter. Om du har tid kan du ta en promenad i skogsområdena som omger staden. Eller så kan du slappna av i någon av de många parkerna innan ditt flyg lyfter mot Longyearbyen i ögruppen Svalbard.

 • DAG 2. Longyearbyen

  Efter en övernattning på hotell har du möjlighet att utforska den färgglada gränsstaden Longyearbyen på egen hand innan du går ombord på ditt fartyg under eftermiddagen. En utflykt ingår i din resa – eller så kan du välja mellan valbara äventyr innan din kryssning börjar.

  Det finns isbjörnar utanför Longyearbyen. Det är ovanligt att få syn på dem i samhället, men det finns däremot gott om konst där dessa ikoniska djur förekommer. Se om du kan hitta isbjörnsstatyn eller den enorma väggmålningen i centrum.

  Väl ombord på fartyget kommer du att hämta ut din kostnadsfria expeditionsjacka, hitta din hytt och delta i den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Bekanta dig med restaurangerna, vetenskapscentret, observationsdäcket samt Explorer Lounge & Bar – du kommer att spendera mycket tid här. Därefter tar vi avsked av Longyearbyen och påbörjar vår upptäcktsresa.

 • DAG 3-5. Nordvästra Spetsbergens nationalpark

  Kongsfjorden anses vara ett av Spetsbergens vackraste fjordområden där mäktiga glaciärer kalvar i havet. Allt ramas in av särpräglade fjällformationer. När vi reser vidare mot nordväst kommer vi till Krossfjorden och Mitrahalvøya med kulturella lämningar från valjaktsepoken, underbar fjällflora, fågelklippor och goda chanser att få se Svalbardsren. Ta tillfället i akt att prova på en glaciärvandring med vårt expeditionsteam. På tillbakaresan besöker vi den tidigare gruvorten Ny-Ålesund som numera är ett internationellt forskningscentrum med en pittoresk blandning av ny och gammal bebyggelse. I Spetsbergens nordvästra hörn finns den största koncentrationen av gravplatser, späckugnar och andra lämningar från den första nybyggartiden. Vid Raudfjorden finns gott om möjligheter till vackra vandringar. Hamiltonbukta är för grund för vårt fartyg men perfekt för en upptäcktsfärd i kajak. Vi får också se den enorma Monacoglaciären i Liefdefjorden.

 • DAG 6-8. Östra Svalbards naturreservat

  I den östra delen av öriket finns det fler isbjörnar än någon annanstans på Svalbard. Vi hoppas innerligt att vi får se några på den här resan! Idag utforskar vi Sorgfjorden som sträcker sig längs Nordöstra Spetsbergens naturreservat och var skådeplats för ett känt slag mellan franska fregatter och holländska valfångstskutor på 1600-talet. Njut av utsikten på däck när vi passerar det spektakulära fågelberget Alkefjellet, ett av de största i sitt slag. Kvitøya är Svalbards östligaste ö och till 98 procent täckt av glaciären Kvitøyjøkulen . Vi planerar att göra en landstigning på öns västra spets där man 1930 hittade kvarlevor från Andrée-expeditionen. Expeditionen var ett misslyckat försök att flyga över Nordpolen i luftballongen Örnen. Edgeøya är den tredje största ön på Svalbard. På öns västra kust är landskapet till stor del isfritt till skillnad från de flesta andra platser på Spetsbergens östsida. Kapp Lee är en underbar plats med kulturarv från alla tiders utforskningsresor på Svalbard. Längst norrut i Svalbards arkipelag finns sju små öar. Den nordligaste, Rossøya, ligger mindre än 100 mil från Nordpolen och här kan du vara säker på att det inte finns en enda människa mellan dig och 90:e breddgraden.

 • DAG 9-10. Södra Spetsbergens nationalpark

  På centrala Spetsbergen hittar vi Isfjorden, Svalbards mest utmärkande fjord. Vi kommer att utforska både de inre och yttre delarna av fjorden. En höjdpunkt i den yttre delen är fågelklippan Alkehornet där tusentals Spetsbergsgrisslor häckar under sommartid. I de inre delarna av fjorden förändras landskapet ständigt. De stora dalarna har formats av de enorma glaciärer som täckte området för tiotusentals år sedan, och här strövar stora populationer av Svalbardsren omkring. Lite senare letar vi upp en fjordvik där vi grillar vår avskedsmiddag i hisnande vacker arktisk miljö.

 • DAG 11. Isfjorden

  I dag seglar vi in i den fantastiska Isfjorden som är det mest kända fjordsystemet i Svalbards skärgård. Den leder till flera mindre fjordar och skapar ett frodigt och vackert ekosystem fyllt av djurliv och växtlighet. Gör dig redo att utforska U-formade dalgångar som gröpts ur bergen av enorma glaciärer för 10 000 år sedan.

  I Isfjordens inre delar förändras landskapet ständigt. Vi har ändå flera bra platser för landstigning i området och kommer att avgöra var vi går iland och vilka aktiviteter vi ägnar oss åt beroende på sjö- och väderförhållandena vid ankomst.

 • DAG 12. Longyearbyen – Oslo

  Alla upptäcktsresor har ett slut. Vi tänker tillbaka på kalvande glaciärer och myllrande fågelliv – eller kanske bara njuter av den svindlande känslan av att ha befunnit sig på jordklotets topp, bara några få hundra kilometer från den geografiska nordpolen. Tidigt på morgonen tar en buss dig till flygplatsen för resan tillbaka till Oslo.

Hytter

Polar insideshytter

Insideshytt (I) 5 – 10 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på nedre däck.

Polar utsideshytter

Utsideshytt (U) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa, bord. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Utsideshytt (P) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Hytterna är placerade på de övre och mellersta däcken.

 

Utsideshytt (N) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa (i vissa hytter våningssängar). Hytterna är placerade på mellersta och nedre däcken.

 

Utsideshytt (L) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Koöga, begränsad eller ingen utsikt. Hytterna är placerade på nedre däck.

 

Utsideshytt (J) 5-13 m²

Separata sängar, varav en är en bäddsoffa. Begränsad eller ingen utsikt Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på de övre och nedre däcken.

Expeditionssviter

MG Grand suite (MG) 35-37 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (med undantag för MS Fram), minibar, vissa hytter med badkar, i de flesta finns privat balkong eller burspråk. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Suite (M) 28-30 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, vissa hytter har egen balkong. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Mini suite (Q) 15-20 m²

Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Arctic Superior Mini suite (QJ) 15-20 m²

Begränsad utsikt/ingen utsikt, soffgrupp, tv, minibar.

Priser

Datum 2022: 5 juli
Datum 2023: 2 juli
Fartyg: Fram

Datum 2022: 16/7, 26/7, 5/8, 15/8, 25/8, 4/9
Datum 2023: 17/7, 27/7, 6/8, 16/8, 26/8, 5/9
Fartyg: Spitsbergen

Polar insides från 73 000 kr per person
Polar utsides från 79 000 kr per person
Arctic Superior utsides från 86 200 kr per person

Priset inkluderar

Flyg

 • Flyg tur och retur i ekonomiklass mellan Oslo och Longyearbyen

Hotell

 • Övernattning i Longyearbyen före expeditionskryssningen, inklusive frukost och lunch

Transfer

 • All transfer i Longyearbyen, inklusive en utflykt innan expeditionskryssningen

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurangen Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för svitgäster (endast på MS Fram)
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Observera att Wi-Fi och mobiltäckning är väldigt begränsade i de avlägsna områden vi reser till och att streaming inte stöds. På
 • Svalbard finns varken Wi-Fi eller mobiltäckning förutom i Longyearbyen och Barentsburg.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar i olika ämnen
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och tricks för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu och inomhusgym
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter med landstigning

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Vind- och vattentät expeditionsjacka ingår utan extra kostnad
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria kustutflykter med våra lokala partner
 • Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
 • Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
 • Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
 • Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!