Svalbard runt – den ultimata expeditionen

Rutt

Oslo – Longyearbyen – Nordvest-Spitsbergen Nationalpark – Östra Svalbards naturreservat – Södra Spitsbergens nationalpark – Isfjorden – Longyearbyen – Oslo

Resan runt Spetsbergen ger dig fantastiska möjligheter att utforska alla sidor av denna fascinerande arktiska ö. Vi kommer att ta dig en bra bit över 80:e breddgraden omkring 600 sjömil från den geografiska nordpolen. Expeditionen startar i Longyearbyen, det självklara resmålet för äventyrsresenärer. Denna norska stad är en unik plats, där den arktiska miljön dominerar alla aspekter av livet samtidigt som den är förvånande kosmopolitisk.

Datum: 2022: 5.7, 16.7, 26.7, 5.8, 15.8,
25.8, 4.9

fr. 70.792 kr

Boka

Reseprogram

 • DAG 1 Oslo/Longyearbyen

  Ditt arktiska äventyr börjar med ett kvällsflyg från Oslo. Före avresan kan du passa på att utforska staden som ligger vackert vid fjorden men som också omges av skogar, sjöar och fjäll. Oslo har en varierad arkitektur, en blomstrande kafé- och barkultur, förstklassiga restauranger och oändliga shoppingmöjligheter. Kontrasten kommer att vara stor när du anländer till Longyearbyen några timmar senare. Förutom de fantastiska omgivningarna i det arktiska landskapet har den lilla staden allt man kan förvänta sig av en modern stad.

 • DAG 2 Longyearbyen

  Efter en övernattning på ett av våra hotell kan du välja att följa med på en spännande utflykt i Longyearbyen och dess omgivningar. Influenserna från den arktiska vildmarken är uppenbar men staden är samtidigt överraskande kosmopolitisk, med konstgallerier, pubar, långa vinlistor på restaurangerna, butiker och ett mini-köpcentrum. Longyearbyen kallas ofta för ett botemedel mot dagens hektiska storstadsliv och är ett populärt resmål för äventyrare. Överallt gör sig fortfarande historien och arvet från de första kolbrytarna påmint.

 • DAG 3-5 Nordvästra Spetsbergens nationalpark

  Kongsfjorden anses vara ett av Spetsbergens vackraste fjordområden där mäktiga glaciärer kalvar i havet. Allt ramas in av särpräglade fjällformationer. När vi reser vidare mot nordväst kommer vi till Krossfjorden och Mitrahalvøya med kulturella lämningar från valjaktsepoken, underbar fjällflora, fågelklippor och goda chanser att få se Svalbardsren. Ta tillfället i akt att prova på en glaciärvandring med vårt expeditionsteam. På tillbakaresan besöker vi den tidigare gruvorten Ny-Ålesund som numera är ett internationellt forskningscentrum med en pittoresk blandning av ny och gammal bebyggelse. I Spetsbergens nordvästra hörn finns den största koncentrationen av gravplatser, späckugnar och andra lämningar från den första nybyggartiden. Vid Raudfjorden finns gott om möjligheter till vackra vandringar. Hamiltonbukta är för grund för vårt fartyg men perfekt för en upptäcktsfärd i kajak. Vi får också se den enorma Monacoglaciären i Liefdefjorden.

 • DAG 6-9 Östra Svalbards naturreservat och Södra Spetsbergens nationalpark

  I den östra delen av öriket finns det fler isbjörnar än någon annanstans på Svalbard. Vi hoppas innerligt att vi får se några på den här resan! Idag utforskar vi Sorgfjorden som sträcker sig längs Nordöstra Spetsbergens naturreservat och var skådeplats för ett känt slag mellan franska fregatter och holländska valfångstskutor på 1600-talet. Njut av utsikten på däck när vi passerar det spektakulära fågelberget Alkefjellet, ett av de största i sitt slag. Kvitøya är Svalbards östligaste ö och till 98 procent täckt av glaciären Kvitøyjøkulen . Vi planerar att göra en landstigning på öns västra spets där man 1930 hittade kvarlevor från Andrée-expeditionen. Expeditionen var ett misslyckat försök att flyga över Nordpolen i luftballongen Örnen. Edgeøya är den tredje största ön på Svalbard. På öns västra kust är landskapet till stor del isfritt till skillnad från de flesta andra platser på Spetsbergens östsida. Kapp Lee är en underbar plats med kulturarv från alla tiders utforskningsresor på Svalbard. Längst norrut i Svalbards arkipelag finns sju små öar. Den nordligaste, Rossøya, ligger mindre än 100 mil från Nordpolen och här kan du vara säker på att det inte finns en enda människa mellan dig och 90:e breddgraden.

 • DAG 10-11 Fjordarna på sydvästra Spetsbergen

  På centrala Spetsbergen hittar vi Isfjorden, Svalbards mest utmärkande fjord. Vi kommer att utforska både de inre och yttre delarna av fjorden. En höjdpunkt i den yttre delen är fågelklippan Alkehornet där tusentals Spetsbergsgrisslor häckar under sommartid. I de inre delarna av fjorden förändras landskapet ständigt. De stora dalarna har formats av de enorma glaciärer som täckte området för tiotusentals år sedan, och här strövar stora populationer av Svalbardsren omkring. Lite senare letar vi upp en fjordvik där vi grillar vår avskedsmiddag i hisnande vacker arktisk miljö.

 • DAG 12 Longyearbyen/Oslo

  Alla upptäcktsresor har ett slut. Vi tänker tillbaka på kalvande glaciärer och myllrande fågelliv – eller kanske bara njuter av den svindlande känslan av att ha befunnit sig på jordklotets topp, bara några få hundra kilometer från den geografiska nordpolen. Tidigt på morgonen tar en buss dig till flygplatsen för resan tillbaka till Oslo.

Hytter

Polar insideshytter

Insideshytt (I) 5 – 10 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på nedre däck.

Polar utsideshytter

Utsideshytt (U) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa, bord. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Utsideshytt (P) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Hytterna är placerade på de övre och mellersta däcken.

 

Utsideshytt (N) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa (i vissa hytter våningssängar). Hytterna är placerade på mellersta och nedre däcken.

 

Utsideshytt (L) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Koöga, begränsad eller ingen utsikt. Hytterna är placerade på nedre däck.

 

Utsideshytt (J) 5-13 m²

Separata sängar, varav en är en bäddsoffa. Begränsad eller ingen utsikt Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på de övre och nedre däcken.

Expeditionssviter

MG Grand suite (MG) 35-37 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (med undantag för MS Fram), minibar, vissa hytter med badkar, i de flesta finns privat balkong eller burspråk. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Suite (M) 28-30 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, vissa hytter har egen balkong. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Mini suite (Q) 15-20 m²

Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Arctic Superior Mini suite (QJ) 15-20 m²

Begränsad utsikt/ingen utsikt, soffgrupp, tv, minibar.

Priser

Fartyg: MS Spitsbergen/MS Fram

Polar insides från 73 578 kr per person
Polar utsides från 85 753 kr per person
Arctic Superior utsides från 91 099 kr per person
Expeditionssviter från 111  268 kr per person

 

Priset inkluderar

Flygresor
Flygresa i ekonomiklass tur och retur mellan Oslo och Longyearbyen

Hotell
En hotellnatt med frukost och lunch i Longyearbyen före expeditionskryssningen

Transfer
Alla transfers i Longyearbyen inklusive en utflykt före expeditionskryssningen

Expeditionsresa
Expeditionsresa i vald hyttkategori
Frukost, lunch och middag inklusive dryck (fartygets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurang Aune
Mat i á la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster som har bokat svit
Kaffe och te
Wi-Fi ombord. Tänk på att vi befinner oss i avlägsna områden med mycket begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
Återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på i fartygets vattenstationer
Engelsktalande expeditionsteam som arrangerar och följer med på aktiviteter ombord och iland
Vissa utflykter

Aktiviteter ombord
Experter i expeditionsteamet håller föredrag om olika ämnen
Tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek och avancerade mikroskop för biologiska och geologiska undersökningar
Forskningsprogram som ger gästerna möjlighet att hjälpa till med vetenskapliga undersökningar
Professionell fotograf ombord som ger tips om fotografering av landskap och djur
Tillgång till fartygets jacuzzier, panoramabastu och inomhusgym
Informella sammankomster med besättningen, till exempel för att sammanfatta dagens händelser och informera om följande dag

Aktiviteter i land
Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
Möjlighet att låna stövlar, stavar och annan utrustning som behövs under aktiviteter
Vind- och vattenavstötande expeditionsjacka.
Expeditionsfotografer som hjälper gästerna med kamerainställningar före landstigningar

Ej inkluderat

Internationella flygresor
Reseförsäkring
Bagagehantering
Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner
Bokningsbara aktiviteter i små grupper tillsammans med expeditionsteamet

Vänligen observera
Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!