Chiles fjordar, Patagonien och Antarktis – sydgående

Rutt

Valparaíso – Till sjöss – Castro – Till sjöss – Puerto Edén – Puerto Natales – De chilenska fjordarna – Till sjöss – Antarktis – Till sjöss – Punta Arenas/Santiago de Chile

Följ med oss på denna expedition till de mest spännande platserna längs den sydamerikanska kusten och vidare till Antarktis. Besök en av världens mest natursköna nationalparker och upplev det rika djurlivet i Patagonien, de chilenska fjordarna och Kap Horn och sedan – Antarktis. Njut av tiden i land, paddla kajak, följ med på vandring och se pingviner, fåglar och sälar på nära håll.

Datum: 23 oktober 2021 (18 dagar)

fr. 89 788 kr

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1: Valparaíso

  Expeditionen startar i färgstarka och poetiska Valparaíso. Ett av de bästa sätten att se denna natursköna stad är att åka med de bergbanor som finns på flera ställen uppför den naturliga amfiteater som omger staden. Däruppe har du en vidsträckt utsikt över bukten och stadens flerfärgade hus som skapar en regnbåge av färg och ljus. Strosa runt på Valparaísos smala gator, ta dig uppför ändlösa trappor och upptäck något nytt i varje gathörn: en vacker byggnad, ett anmärkningsvärt konstgalleri eller något litet gastronomiskt smultronställe. Glöm inte att utforska hamnen och fiskepirerna, där du får en äkta känsla för Chiles unika fisketraditioner. Köp eller provsmaka nyfångad fisk och skaldjur på marknaden och träffa de skojfriska fiskarna. Vi rekommenderar också ett besök i de Unesco-listade historiska stadsdelarna innan du går ombord på MS Fram.

 • Dag 2-3: Till sjöss

  När vi seglar längs Chiles Stillahavskust inleder expeditionsteamet sitt föredragsprogram för att förbereda dig på alla upplevelser som väntar. Passa på att lära dig mer om områdets historia och djurliv. Vi erbjuder också olika seminarier och presentationer. Koppla av på däck, njut av den friska havsluften och håll utkik efter djur och fåglar. Passa på att bekanta dig med vårt expeditionsfartyg och utnyttja alla faciliteter ombord.

 • Dag 4: Castro

  Castro ligger på Isla Grande de Chiloé och omges av vindpinade kullar och grön vegetation. Staden är känd för sina färgstarka palafitos, trähus byggda på pålar längs vattnet. Kom med i land och upplev människornas nyfikenhet och den lokala atmosfären i staden, som också har moderna inslag. Kyrkan Iglesia San Francisco finns med på Unescos världsarvslista och är en fröjd för ögat i ljusgult och orange med lavendelfärgade torn. Interiören i lackat trä är fantastisk och lyses under soliga dagar upp av ljuset från de målade fönsterglasen. Andra sevärdheter är Plazuela del Tren, ett litet torg precis vid vattnet med en udda samling gamla tåg och Cementerio Parroquial med ett antal stora och vackert dekorerade gravar. Feria Campe Yumbel är en livlig frukt- och grönsaksmarknad, där man också hittar heminredning och fiskstånd. I butiken Feria Artes Lillo, strax söder om hamnen kan du köpa fina handstickade ullprodukter och hantverk. De flesta restauranger och kaféer i Castro ligger längs Calle Blanco, från södra delen av torget ner till vattnet, och här kan du smaka den berömda kött-, potatis- och skaldjursgrytan. Följ med på utflykt till nationalparken Chiloé och vandra i denna ständigt grönskande skog. Området är till stor del outforskat och har en säregen flora och fauna, samt vidsträckta öde stränder och långa sträckor av kuperad kustlinje, där du hittar mängder av olika sjöfåglar, pingviner och sjölejon.

 • Dag 5: Till sjöss

  Expeditionen fortsätter söderut genom Patagoniens mytomspunna vatten och vidare till en av världens mest avlägsna, orörda och vackra platser: den sydliga provinsen Ultima Esperanza, som betyder Sista hoppet. Vi seglar genom Andernas kustlandskap och du har gott om tid att blicka ut över det storslagna naturområdet.

 • Dag 6: Puerto Edén

  Efter en oförglömlig resa genom den patagoniska skärgården är det lätt att förföras av charmiga Puerto Edén som är en liten by i nationalparken Bernardo O’Higgins. Puerto Edén är känd för sitt isolerade läge längst in i en djup fjord, omgiven av berg. Byn har runt 250 invånare, och bland dem finns de 15 personer som återstår av kawéskar-folket. Puerto Edén är en fantastisk plats för att uppleva den traditionella inhemska kulturen i Patagonien. Byborna säljer fisk, musslor och skaldjursprodukter, som fraktas till marknader en gång i veckan med båt. Här kan du köpa med dig souvenirer i form av traditionellt kawéskar-hantverk som flätade korgar och båtar gjorda av bark och skinn från sjölejon. Ströva längs vägarna eller följ med expeditionsteamet på vandring eller kajakpaddling där du kanske får syn på en av många kolibrier som lever i området.

 • Dag 7-8: Puerto Natales

  Puerto Natales är porten till den världsberömda nationalparken Torres del Paine, en av de mest storslagna i Chile. Huvudattraktionen, själva ”tornen”, är en imponerande klippformation som är både enorm och unik och kallas ”Torres del Paine” (Painetornen). Tornen består av Torre Central (2 800 m ö.h.), Torre Sur (2 850 m ö.h.) och Torre Norte (2 248 m ö.h.). Här kan du beundra azurblå sjöar, stigar som slingrar sig genom smaragdgröna skogar, brusande floder som du korsar på vingliga broar och en stor blåskiftande glaciär. Landskapet är varierande, från ett enormt öppet stäpplandskap till kuperad bergsterräng med höga toppar. Denna omväxlande miljö har lett till en mycket rik flora och fauna. Du har chans att få se lamor, pumor, pampasrävar och skunkar samt mer än 100 olika fågelarter, som kondor och svartbröstad vråk. Följ med på en vandring och njut av dessa fantastiska omgivningar.

 • Dag 9: De chilenska fjordarna

  Chiles fjordar kommer att väcka stor beundran hos alla naturälskare med sina kanaler, fjordar och berg som stupar ned i det iskalla vattnet. Detta vilda och avlägsna område verkar praktiskt taget orört av människor. Isen har skurit sig ned genom bergen och efterlämnat isolerade öar och dolda bukter och på så sätt bildat Chiles unika fjordlandskap. De snötäckta bergstopparna och branta dalarna utgör en slående kontrast mot ett i övrigt mycket grönskande område med rikt djurliv.

 • Dag 10-11: Till sjöss

  På morgonen seglar vi genom Beaglekanalen, uppkallad efter fartyget som tog Charles Darwin på hans upptäcktsresa – HMS Beagle. Vi fortsätter över öppet vatten och om väderförhållandena tillåter försöker vi gå i land på Kap Horn – den sydligaste spetsen av Sydamerika. Att gå i land kan vara svårt eftersom det ofta råder extremt väder i området. Kap Horn ligger på nästan 56° syd längst söderut i Chile och Sydamerika. Här går gränsen mellan Atlanten och Stilla havet och den norra sidan av Drakesundet. Regionen är mycket välkänd på grund av sitt läge och sin intressanta historia med upptäcksresande och handelsrutter. Om vi ankrar upp utanför Kap Horn kan du gå i land och utforska den öde men samtidigt romantiska platsen vid världens ände. På vår väg till Antarktis korsar vi sedan Drakesundet där två världshav möts. Under resan genom sundet får du lära dig mer om Antarktis fantastiska djurliv och historia. Att korsa Drakesundet var något som gamla tiders sjöfarare fruktade, men idag är det en upplevelse som är få förunnad. Drakesundet förbinder Sydatlanten med Stilla havet. Här möter det varma vattnet från norr det kalla och mindre salta vattnet söderifrån, vilket gör havet extra rikt på näringsämnen och lägger grunden till det unika marina djurlivet.

 • Dag 12-16: Antarktis

  Denna oändliga, vita vildmark är en kontinent som gör dig full av överväldigande intryck. Väder-, vind- och isförhållanden har naturligtvis stor inverkan på vårt program och vårt erfarna expeditionsteam väljer ut möjliga platser för ilandstigning som ger dig de allra bästa upplevelserna. Så här års har Antarktis många timmars dagsljus vilket gör att du får ut mesta möjliga av dina dagar i denna hisnande miljö. I Antarktis försöker vi göra landstigningar på både Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön. Tack vare vår flexibilitet finns utrymme för oväntade inslag och djurlivet har hög prioritet, så vi försöker ta dig i land för att uppleva det på nära håll. Har vi möjlighet hälsar vi på hos åsnepingviner på Cuverville Island och i Neko Harbour. Vi hoppas kunna segla genom den enastående vackra Lemaire-kanalen och ge oss av på en utmanande vandring på Petermann Island där du belönas av en fantastisk panoramautsikt. En annan intressant destination är om vädret tillåter Port Lockroy, en gammal brittisk bas som inrymmer ett museum. När vi seglar genom Antarktiska sundet har du en spektakulär utsikt över landskapet med isberg och glaciärer och kan se klippformationen Brown Bluff tydligt avteckna sig. Med våra stabila PolarCirkel-båtar kan vi ta oss i land nästan överallt och utforska vikar och sund. Expeditionsteamet berättar om allt vi ser och ser till att vi stör det lokala djurlivet så lite som möjligt. Upplev avlägsna och orörda Antarktis med alla dina sinnen. Paddla kajak i orörda vatten bland isbergen, gå på guidade vandringar uppför snöiga stigar till spektakulära utsiktsplatser, lyssna till ljudet av glaciärer som kalvar eller pingviner som tjattrar, övernatta på däck eller i tält eller, om du är riktigt modig, ta ett uppfriskande polardopp. Varje dag kommer att vara annorlunda och noggrant planerad av vårt expeditionsteam för att du ska lära dig så mycket som möjligt och få oförglömliga minnen med dig hem.

 • Dag 17-18: Drakesundet

  Efter fyra oförglömliga dagar i Antarktis, tar MS Fram oss tryggt tillbaka över det berömda Drakesundet. Resan från Antarktiska halvön till södra spetsen av Argentina är ungefär 95 mil eller 40 timmars segling i bra väder. Under resan norrut fortsätter vi vår föredragsserie och sammanfattar våra erfarenheter från Antarktis.

 • Dag 19: Punta Arenas / Santiago de Chile

  Varje expedition har ett slut och så även denna. När vi kommer fram till Punta Arenas, längs Magellans sund, är det dags att säga adjö. Hemresan fortsätter med flyg till Santiago de Chile, där du har möjlighet att förlänga din vistelse och delta i något av våra program efter sjöresan.

Hytter

Polar insideshytter

Insideshytt (I) 5 – 10 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Våningssäng i vissa av hytterna. Hytterna är belägna i nedre delen av fartyget.

Polar utsideshytter

Arctic Superior Utsideshytt (U) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa, bord. Hytterna är belägna på övre delen av fartyget.

 

Utsideshytt (N) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Hytterna är belägna på nedre delen av fartyget.

Expeditionssviter

MG Grand-svit (MG) 35 – 37 m2

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (utom på MS Fram), minibar, badkar i vissa hytter, balkong eller burspråk i de flesta hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

 

Svit (M) 28 – 30 m2

1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, balkong i vissa hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

 

Minisvit (Q) 15 – 20 m2

Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Priser

Avresa: 23 oktober 2021
Fartyg: MS Roald Amundsen

23 oktober 2021 / Chiles fjordar, Patagonien och Antarktis / Priser (SEK) per person i dubbelhytt
19 dagarPolar utsidesArctic Superior utsidesArctic Superior med balkongExpeditionssvit
Dubbelhytt89.78899.297105.636130.200
Enkelhytt128.298142.085151.277256.189

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

I priset ingår:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • Transport från fartyg till flygplatsen i Punta Arneas
 • Flygresa i ekonomiklass mellan Punta Arenas och Santiago de Chile
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

 

I priset ingår ej:

 • Internationella flygresor
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks

 

Viktig information:

 • Priserna är angivna i svenska kronor per person
 • Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden
 • Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten
 • Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord
 • Skor kan hyras ombord
 • Enkelhytter bokas mot tillägg
 • Obligatoriskt hälsointyg
 • Reseförsäkring krävs

Övrig information

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena.

Utflykter

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Läs mer om måltiderna, aktiviteterna och servicen ombord! Läs här!