Offert-/bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka till oss. Därefter kommer en säljare att kontrollera platstillgången och snarast möjligt återkomma till dig per epost. Ifall de platser du valt redan är fullbokade kommer säljaren att erbjuda ett motsvarande paket. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i den här förfrågan.

 

Thule och Diskobukten - expedition under midnattssolen

Kontaktuppgifter

Resenärer

Fyll i uppgifterna för alla resenärer i samma hytt och var noga med att skriva namnen så som det står i passet

Hytt


Beställ

SäkerhetskodDag för dag


Dag 1: Köpenhamn/Kangerlussuaq

Expeditionen börjar med flyg från Danmarks charmiga huvudstad Köpenhamn. Mindre än fem timmar senare kommer vi fram till Kangerlussuaq på Grönland. Vi landar på den lilla landningsbanan som är den viktigaste porten till Grönland och efter ankomst tar en transferbuss oss till MS Fram.


Dag 2-4: Utforska nordvästra Grönland

Sisimiut är Grönlands näst största stad trots att den bara har 5 600 invånare. Huvudnäringen är fiske och här finns en stor trålarflotta, ett skeppsvarv och en fiskfabrik. Sisimiut ligger vackert i ett böljande landskap vid foten av ett brant berg och här har du chans att följa med på spännande utflykter där det krävs relativt god kondition. I sällskap av expeditionsteamet besöker vi främst sevärdheter i närheten av hamnen.

 

Qeqertarsuaq är den enda staden på den gamla vulkaniska Diskoön. Denna gröna ö mitt i islandskapet är en fantastisk arktisk upplevelse. Följ med på någon av våra utflykter eller promenera runt i dessa natursköna omgivningar på egen hand. Om du gillar arkeologi och historia får du inte missa det lokala museet. Ett litet lokalt café kommer att hålla öppet under besöket.

 

Uummannaq ligger i natursköna omgivningar vid foten av ett 1 170 meter högt hjärtformat berg. Här finns det gott om hälleflundra och det är också stadens främsta inkomstkälla. Missa inte att besöka den magnifika kyrkan och det märkliga gamla torvhuset. För att gå iland i Uummannaq använder vi oss av våra polarcirkelbåtar.  


Dag 5: Till sjöss

Vi fortsätter upp i Davis sund på Grönlands nordvästra kust från den 71:a till 76:e breddgraden och kommer in i den vidsträckta vildmarken i norr. Under dagen håller expeditionsteamet en serie föredrag om denna del av Grönland. 


Dag 6: Qaanaaq (Thule)

Qaanaaq (eller Thule) var den del av Grönland som först koloniserades av inuiter västerifrån. Med sina cirka 1 000 invånare är det också en av världens nordligaste platser med bofast befolkning. Här är också den sista platsen på Grönland där det fortfarande finns en amerikansk flygbas.

 

Den traditionella jakten på sälar, valar och isbjörnar är den huvudsakliga inkomstkällan i staden. Titta in i souvenirbutiken Ultima Thule, där du hittar konstverk och slöjd från trakterna kring Qaanaaq. 


Dag 7: Siorapaluk

Siorapaluk ligger bara 136 mil från Nordpolen och är världens nordligaste bosättning. Den grundades 1933 och är känd för sitt idylliska läge och sin geologi. Siorapaluk betyder ”den lilla sandstranden” vilket syftar till den strand som ligger framför samhället. Detta är den nordligaste plats vi går iland på under vår resa. Passa på att titta in i kyrkan, museet och butiken som håller öppet.

 

Vi går sedan längs iskanten så långt norrut som möjligt och hoppas kunna nå fram till den 80:e breddgraden, men det beror helt på de oförutsägbara is- och väderförhållandena. 


Dag 8: Till sjöss

Under dagen till sjöss kommer expeditionsteamet att hålla en serie föredrag på teman som har anknytning till områdets historia och djurliv. Ett annat centralt tema i föredragsprogrammet är miljöutmaningarna i världens hav. Idag kan du också få möjlighet att titta in bakom kulisserna och delta i det program som vår gästande expeditionspersonal håller i. Du har också chans att lära dig grunderna i fotografering av vår expeditionsfotograf ombord. Expeditionsteamet kommer också att sammanfatta de upplevelser vi har haft under resan och presentera resplanen för de kommande dagarna. 


Dag 9: Dundas - gamla Thule

Det finns bevis för att människor har levt i bosättningen som nu kallas Dundas i upp till 900 år. År 1910 grundade den danska polarforskaren Knud Rasmussen en handelsstation här. Byn Dundas skyddas av Danmark och är specifikt undantagen från områden under amerikanska flygvapnets kontroll. Följ med i land och ta en promenad i den lilla byn och fortsätt sedan till andra sidan av halvön, där du hittar rester av gamla torvhus från forna tider.


Dag 10: Till sjöss

Lyssna till fler fascinerande föredrag som vårt expeditionsteam håller och passa på att lära känna dina medresenärer ombord.  


Dag 11: Upernavik

Upernavik grundades 1772 och betyder ”vårens plats” eftersom det var hit jägarna flyttade efter att ha tillbringat vintern längre inåt landet. Orten ligger nästan 80 mil norr om polcirkeln och mer än hälften av kommunens 3 000 invånare bor i tio bosättningar utspridda längs en kuststräcka på 45 mil. Här livnär sig folket främst på att fiska grönländsk hälleflundra, men jakt spelar fortfarande en avgörande roll för sysselsättningen i bosättningarna. I detta område sker också jakt på isbjörn. 


Dag 12: Eqip Sermia

Idag får du det unika tillfället att uppleva naturens sanna kraft när vi besöker glaciären Eqip Sermia som kalvar isberg ut i det öppna havet. Vi går i land i det här undersköna området med fartygets egna små båtar. Om du vill röra på dig kan du ge dig ut på en kortare vandring på egen hand.


Dag 13: Ilulissat

Ilulissat betyder isberg på grönländska och staden gör verkligen skäl för sitt namn. Med sina drygt 5 000 invånare är den Grönlands tredje största stad. Ilulissat ligger i natursköna omgivningar vid Ilulissat isfjord, som 2004 upptogs på Unescos världsarvslista. Här får du se enorma isberg trängas vid fjordens mynning, precis utanför staden. Isbergen kommer från Jakobshavnsglaciären, en av norra halvklotets mest produktiva glaciärer. Ilulissat är huvudorten i Diskobukten och under besöket får du lära dig mer om det moderna livet och stadens långa historia. Befolkningen livnär sig främst på fiske och turism. Vädret avgör om MS Fram lägger till i hamnen i Ilulissat eller om vi använder våra PolarCirkel-båtar för att ta oss iland. Expeditionsteamet följer med när vi besöker intressanta platser. 


Dag 14: Itelleq

Tidigt på eftermiddagen kommer vi fram till den lilla byn Itilleq, som betyder ”nedsänkning”.  Byn grundades 1847 på en annan ö, men flyttades senare en kilometer österut till sin nuvarande plats. Den ligger ca 5 mil söder om Sisimiut längst in i Itilleqfjorden och har en befolkning på cirka 130 personer som främst livnär sig på jakt och fiske. Det finns inget färskvatten på ön, så därför finns en avsaltningsanläggning i Itilleq som framställer färskvatten av havsvatten. Kyrkan här har en intressant historia: den byggdes i Thule (Uummannaq på norra Grönland) 1930 och flyttades till Itilleq 1963.

 

Som namnet antyder ligger den här lilla bosättningen i en sänka omgiven av majestätiska höga fjäll och glaciärer. Itilleq kan med rätta kallas polcirkelsbyn, eftersom polcirkeln går endast 200 meter söder om samhället. 


Dag 15: Kangerlussuaq/Köpenhamn

När vi når fram till Kangerlussuaq är expeditionen med MS Fram över. Missa inte chansen att göra en sista utflykt till den grönländska inlandsisen. De enorma isvidderna sträcker sig runt 240 mil norrut på höjder upp till 3 200 meter över havsnivån. Vägen som leder till inlandsisens kant bjuder på ett underbart skiftande landskap, från arktisk öken och tundra med låga buskar till bergsterräng med storslagen utsikt över landskapet. Njut av en grillmåltid innan det är dags att åka till flygplatsen för kvällsflygningen till Köpenhamn.

Priser

Thule och Diskobukten - expedition under midnattssolen

 

Avresa: 5.8 2019

Fartyg: MS Fram

 

Priser per person i dubbelhytt:

 

Insides Polar från 77.675,-

Utsides Polar från 90.924,-

Utsides Arctic Superior från 98.756,-

Expeditionssvit från 125.165,-

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

Priset inkluderar: 

 

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • Flygresa tur och retur i ekonomiklass mellan Köpenhamn och Kangerlussuaq
 • Transfer från flygplatsen till fartyget och från fartyget till flygplatsen i Kangerlussuaq
 • Utflykt till inlandsisens kant samt en grillmåltid
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te

 


Ingår ej: 

 

 • Ev flyg till Köpenhamn
 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks

 

 

Viktig information:

- Priserna är angivna i svenska kronor per person

- Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden

- Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten

- Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord

- Skor kan hyras ombord

- Enkelhytter bokas mot tillägg

- Hälsointyg är obligatorisk

- Reseförsäkring krävs

 

 

 

Hytter


Expeditionssviter:

 

MG Grand suite (MG) 35-37 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (med undantag för MS Fram), minibar, vissa hytter med badkar, i de flesta finns privat balkong eller burspråk. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Suite (M) 28-30 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, vissa hytter har egen balkong. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Mini suite (Q) 15-20 m²

Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Arctic Superior Mini suite (QJ) 15-20 m²

Begränsad utsikt/ingen utsikt, soffgrupp, tv, minibar.


Polar utsideshytt:

 

Utsideshytt (U) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa, bord. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Utsideshytt (P) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Hytterna är placerade på de övre och mellersta däcken.

 

Utsideshytt (N) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa (i vissa hytter våningssängar). Hytterna är placerade på mellersta och nedre däcken.

 

Utsideshytt (L) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Koöga, begränsad eller ingen utsikt. Hytterna är placerade på nedre däck.

 

Utsideshytt (J) 5-13 m²

Separata sängar, varav en är en bäddsoffa. Begränsad eller ingen utsikt Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på de övre och nedre däcken.


Polar insideshytt:

 

Insideshytt (I) 5 – 10 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på nedre däck.


Övrig information

 

 

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter kan endast bokas ombord.

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss. 

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!
fr. 77.675 kr
2019: 5.8, 17 dagar

Grönlands arktiska vildmark bjuder på några av jordens mest spektakulära upplevelser med sitt vackra landskap och sin orörda natur.

På den här resan besöker vi städer som Kangerlussuaq, Sisimiut, Qeqertarsuaq och Uummannaq. Se Grönlands kolossala isberg kalva ut i havet, utforska långa fjordar, grönskande ängar och möt ett mycket varierande djurliv. När vi närmar oss expeditionens startpunkt, Kangerlussuaq, har du störst chans att se djur som är typiska för Grönland, exempelvis myskoxe, ren och narval.

 

När vi seglar längre norrut kommer du att känna naturens enorma krafter och lära dig mer om de anmärkningsvärda människor som bor i detta område. De har en tradition av jakt och fiske som sträcker sig över 4 000 år tillbaka i tiden. Under generationer har inuitkulturerna utvecklat och förfinat unika föremål som kajaken, harpunen, spjut för fågeljakt och klädesplagg tillverkade av djurhudar och päls. Det faktum att till och med sammanpressad snö kan användas som ett tillfälligt skydd i form av en igloo visar på inuiternas enastående förmåga att använda sig av de material som naturen erbjuder.

 

Vild och majestätisk natur

Utforska sällan besökta orter långt upp i norr, som Qaanaaq, Siorapaluk, Dundas och Upernavik. Vi fortsätter sedan in i den magnifika Ilulissat isfjord, som upptogs på Unescos världsarvslista år 2004. 

 

Under landstigningar och utflykter som kajakturer, vandringar och andra aktiviteter får du upptäcka det autentiska Grönland och träffa människorna som bor där.


Avresa från Köpenhamn  Grönland

 


Bokningsförfrågan »


Video
Läs mer om nöjen, matupplevelser och aktiviteter ombord här! Läs mer!

Kartan