Offert-/bokningsförfrågan

Fyll i formuläret och skicka till oss. Därefter kommer en säljare att kontrollera platstillgången och snarast möjligt återkomma till dig per epost. Ifall de platser du valt redan är fullbokade kommer säljaren att erbjuda ett motsvarande paket. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i den här förfrågan.

 

Äventyr på södra halvklotet till Antarktis – sydgående

Kontaktuppgifter

Resenärer

Fyll i uppgifterna för alla resenärer i samma hytt och var noga med att skriva namnen så som det står i passet

Hytt


Beställ

SäkerhetskodDag för dag


Dag 1-2: Montevideo

Montevideo präglas av en färgstark kulturell mångfald och en pittoresk arkitektur där spansk och italiensk kolonialstil blandas med art deco. Staden har länge ansetts vara en av Sydamerikas mest intressanta städer och innan ditt äventyr startar måste du passa på att besöka Ciudad Vieja (gamla stan), den livliga Avenida 18 de Julio med sina många teatrar, museer och konstgallerier och någon av de vita sandstränderna runt staden.

 

Detta äventyr startar med en hotellövernattning i Montevideo, Uruguays livliga huvudstad. Dagen efter går du ombord på expeditionsfartyget. 


Dag 3-4: Till sjöss

Njut av första dagen ombord! Expeditionsteamet inleder sitt föredragsprogram om historia, kända upptäcktsresande, marinbiologi, djurliv, oceanografi och klimatförändringar. Medan vi tar oss söderut kan du koppla av på däck och njuta av solen och värmen samtidigt som du håller utkik efter djur i kustlinjen.


Dag 5: Puerto Madryn

Den första av expeditionens höjdpunkter är vårt besök på Valdéshalvön, ett naturreservat som Unesco har listat som världsarv. På denna egendomligt formade halvö som ligger på Patagoniens karga östkust finns ett av landets mest intressanta djurliv, med elefantsälar, magellanpingviner, sydkapare och många olika fågelarter. Puerto Madryn är känd som porten till valarnas och pingvinernas värld, men också för sina walesiska traditioner. Staden grundades 1865 av walesiska invandrare och är en av de mest livfulla i Patagonien, med en vacker kustväg med utsikt över naturens enorma amfiteater i Nuevo Gulf. Här erbjuds ett omfattande utflyktsprogram som ridning, snorkling med sjölejon, kajakpaddling med sjölejon och valskådning eller en tur till Estancia San Lorenzo där du kan se vilda djur som nanduer (strutsliknande fåglar som inte kan flyga), guanacoer (släkt med alpackan och laman) och elefantsälar.


Dag 6: Till sjöss

Njut av en dag på havet och dela med dig av erfarenheter, berättelser, foton och filmer med de övriga resenärerna. Eller varför inte bara luta dig tillbaka och koppla av på däck.


Dag 7-9: Falklandsöarna

När vi kommer fram till Falklandsöarna får du uppleva allt från typiska röda engelska bussar och karaktäristiska pubar i huvudstaden Stanley till pingviner, vandringar i vildmarken och kajakpaddling i det klara vattnet. New Island är en charmig ö med vita sandstränder och turkost vatten. Om man bortser från temperaturen hade den lätt kunnat förväxlas med en karibisk ö. Vi passerar ett gammalt skeppsvrak på vägen in till land och tillbringar dagen bland pingviner och sälar. Under vistelsen kan du följa med på en av våra utflykter: historiska rundturer, fågelskådning, vandringar i vackert landskap eller varför inte en naturskön flygtur i ett litet plan där du kan se Falklandsöarna från ovan.


Dag 10-11: Drakesundet

En dag på havet är full av aktiviteter. Vid det här laget har vårt expeditionsteam troligtvis övertygat alla ombord om att vetenskap är kul och vi kan utlova edutainment av högsta klass. När vi har passerat den antarktiska konvergensen kommer du att märka att luften blir klarare och kallare. Från däck kan du se hur isberg börjar dyka upp, och har du tur kanske en val visar sig alldeles intill fartyget.


Dag 10-14: Antarktis

Du kommer att bli helt överväldigad av det fantastiska Antarktis. Ändlösa vita horisonter och hav fulla av mäktiga isberg och stora valar. Något som kanske är lika imponerande är mötet med de enorma kolonierna av pingviner. De är inte rädda för människor så det går att komma riktigt nära dessa charmiga fåglar. Följ med i land och utforska Antarktis imponerande landskap eller njut av djurlivet från däck där det finns goda chanser att få syn på exempelvis valar. Kom nära de spektakulära glaciärerna och besök historiska valfångststationer och lämningar. Du befinner dig i ett av världens mest avlägsna områden och intrycken är oändliga. Vi går i land på flera ställen och du får upplevelser som du sent ska glömma. Vi besöker bland annat Half Moon Island, Yankee Harbour och Cuverville Island, där man kan se en stor koloni åsnepingviner. Längst in i Andvord Bay hittar vi det vackra Neko Harbour. Paradise Bay bjuder på vackert landskap och fick sitt namn av forna tiders valjägare som sökte skydd här när stormarna rasade som värst. De höga glaciärväggarna i Wilhelmina Bay ger dig en uppfattning om isens väldiga kraft, allt från kalvande glaciärer till stora isstycken som driver förbi.


Dag 15-16: Drakesundet

Efter spännande dagar på Antarktis är det dags att återigen korsa Drakesundet. Tillbringa de sista dagarna ombord med att umgås med familj, nya och gamla vänner och vårt expeditionsteam. Den sista kvällen ombord njuter vi av en god avskedsmiddag.


Dag 17: Ushuaia

När vi ankommer till Ushuaia är det dags att säga adjö. Härifrån går ditt flyg till Buenos Aires där ditt äventyr med Huritgruten slutar. 

 

Reseprogram för 2020 avresa (19 dagar):

 

Dag 1-2: Montevideo

Dag 3-4: Till sjöss

Dag 5: Puerto Madryn

Dag 6: Till sjöss

Dag 7-9: Falklandsöarna

Dag 10-11: Drakesundet

Dag 12-16: Antarktis

Dag 17-18: Drakesundet

Dag 19: Ushuaia

Priser

Avresa: 26 oktober 2019

Fartyg: MS Midnatsol

 

26 oktober 2019 / Äventyr på södra halvklotet till Antarktis / Priser (SEK) per person i dubbelhytt
17 dagar Polar invändig Polar utvändig Arctic Superior Expeditionssvit
Dubbelhytt 54.375 58.941 63.939 102.110
Enkelhytt 82.821 89.670 97.167 205.618

 

 

Avresa: 21 oktober 2020

Fartyg: MS Fridtjof Nansen

 

21 oktober 2020 / Äventyr på södra halvklotet till Antarktis / Priser (SEK) per person i dubbelhytt
19 dagar Polar utvändig Arctic Superior Arctic Superior med balkong Expeditionssvit
Dubbelhytt 85.374 99.376 111.045 131.271
Enkelhytt 121.479 141.783 158.703 256.059

 

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

 

Priset inkluderar:

 • Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension
 • En hotellövernattning i Montevideo inkl. frukost innan sjöresa
 • Transfer från hotellet till fartyget i Montevideo
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar med små båtar och aktiviteter ombord och i land
 • Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter
 • Gratis kaffe och te
 • Transport från fartyg till flygplatsen i Ushuaia
 • Flygresa i ekonomiklass mellan Ushuaia och Buenos Aires

 

Ej inkluderat:

 • Reseförsäkring
 • Bagagehantering
 • Valfria utflykter och dricks
 • Flyg till Sydamerika

 

Viktig information:

- Priserna är angivna i svenska kronor per person

- Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden

- Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten

- Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord

- Skor kan hyras ombord

- Enkelhytter bokas mot tillägg

- Obligatoriskt hälsointyg 

- Reseförsäkring krävs

 

Hytter


Expeditionssviter:

 

Great Grand suite (MX) 43-45 m²

Två rum, en soffgrupp och ett matbord, tv, stereo, internet, minibar, privat balkong. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

MG Grand suite (MG) 35-37 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet, minibar, vissa hytter med badkar, i de flesta finns privat balkong eller burspråk. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

MG Grand suite (MG) 35-37 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet, minibar, vissa hytter med badkar, i de flesta finns privat balkong eller burspråk. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Suite (M) 28-30 m²

1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, vissa hytter har egen balkong. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Mini suite (Q) 15-20 m²

Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Arctic Superior Mini suite (QJ) 15-20 m²

Begränsad utsikt/ingen utsikt, soffgrupp, tv, minibar.


Polar utsideshytt:

 

Utsideshytt (U) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa, bord. Hytterna är placerade på de övre däcken.

 

Utsideshytt (P) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Hytterna är placerade på de övre och mellersta däcken.

 

Utsideshytt (N) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa (i vissa hytter våningssängar). Hytterna är placerade på mellersta och nedre däcken.

 

Utsideshytt (L) 5-13 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Koöga, begränsad eller ingen utsikt. Hytterna är placerade på nedre däck.

 

Utsideshytt (J) 5-13 m²

Separata sängar, varav en är en bäddsoffa. Begränsad eller ingen utsikt. Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på de övre och nedre däcken.


Polar insideshytt:

 

Insideshytt (I) 5 – 10 m²

Enkelsängar, bäddsoffa. Vissa hytter har våningssängar. Hytterna är placerade på nedre däck.


Övrig information

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter kan endast bokas ombord.

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Expeditionsteamet [PDF]

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!
fr. 54.375 kr
26 oktober 2019, 17 dagar
21 oktober 2020, 19 dagar

Följ med på ett äventyr till Sydamerika, Patagonien, Falklandsöarna – och Antarktis. Se pingviner, sälar och valar på nära håll, vandra på isen och paddla kajak bland isbergen. Med våra lärorika och underhållande aktiviteter ombord, vårt Activity Center och våra utflykter blir detta en riktig drömresa för äventyrare!


Avresa från Montevideo

 

Ushuaia Antarktis Falklandsöarna


Bokningsförfrågan »


Video
Läs mer om nöjen, matupplevelser och aktiviteter ombord här! Läs mer!

Kartan