Information om coronavirus COVID-19

Aktuell information 18/10 (gäller tills vidare):

UD har under augusti hävt avrådan från icke nödvändiga resor till vissa utvalda länder i Europa, och flera rederier har återupptagit delar av deras trafik (MSC Cruises, Costa Cruises, Hurtigruten, Ponant, Variety Cruises samt flodkryssningar i Tyskland.
De olika rederierna har tagit olika beslut om när kryssningarna återupptas igen. Information om detta finns i länkarna nedan. Noteras bör att förändringar och förlängningar av resestoppet kan ske.

Vi reserverar oss därför för ändringar.

OBS! I denna exceptionella situation kan tyvärr återbetalningar för avbokade eller ombokade resor inte ske enligt normal praxis. Vi ber alla våra kunder om tålamod. Vi återkommer i ärendena så snart som möjligt.

Hur påverkar Coronaviruset min resa?

Om UD avråder från icke nödvändiga resor till ett specifikt land eller region som du har beställt resa till, och det är 14 dagar eller mindre till avresa, så kommer vi att kontakta dig med erbjudande om ombokning till annan resa. Ifall den nya resan är dyrare tillkommer ett tillägg på mellanskillnaden. Ofta erbjuder rederierna rabatt eller bonus om man väljer att omboka istället för att avboka resa. Kontakta oss, så berättar vi mer.

Så länge UD inte avråder från resa gäller våra vanliga avbokningsvillkor. Även om UD avråder från resa, så gäller våra vanliga avbeställningsvillkor om det är mer än 14 dagar kvar till avresan.

Om man ombokar sin resa vid ett tillfälle då en avbokning skulle föranleda avbokningskostnader av den ursprungliga resan, så kommer dessa avbokningskostnader även att gälla en eventuell avbokning av den nya resan – oavsett när det sker.

Observera även att i den nya situationen kan nya myndighetsdirektiv eller beslut rederier komma med kort varsel som kan påverka resan. Detta kan vi inte påverka men i möjligaste mån försöker vi informera om dem då de kommer till vår kännedom.

Du kan också hålla dig informerad om utvecklingen på följande myndigheters hemsidor:

www.krisinformation.se
https://www.folkhalsomyndigheten.se/
https://www.regeringen.se/

Senast uppdaterad information finns på rederiernas hemsidor (på engelska):

Royal Caribbean
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Celebrity Cruises
Princess Cruises
Carnival Cruise Line
Holland America Line
Azamara
Costa Cruises
Hurtigruten

Kryssningscenters personal svarar gärna på eventuella frågor.