Boka tryggt med Hurtigruten!

Boka kryssning

Vi förstår att det i dessa dagar kan kännas riskabelt att boka en semester när reserestriktioner gäller. För att du ska slippa den risken har Hurtigruten infört en ny avbokningspolicy för alla nya bokningar av resor under 2021 och 2022.

Boka en sjöresa med Hurtigruten fram till 31 januari 2021 och om du av någon anledning skulle behöva avboka den lovar de att återbetala resan – även depositionen – inom 14 dagar, mot en mindre avbokningsavgift (1 000 – 1 500 kr)

Avbokningar måste göras senast 90 dagar före resan vid avresa mellan januari och september 2021, och senast 180 dagar i förväg för resor mellan oktober 2021 och december 2022.

En mindre avbokningsavgift per passagerare tas ut för handläggning av transaktionen. Se Villkor.

Om depositionsbeloppet är lägre än avbokningsavgiften gäller normala avbokningsregler.

Om du har bokat flygresor, hotell och transfer via Hurtigruten gäller Boka tryggt-policyn. Om du själv har bokat flygresor, hotell och transfer måste du vända dig direkt till tjänsteleverantören.

Om Hurtigruten ställer in resan får du den återbetalad, och det samma gäller om reserestriktioner hindrar dig från att resa.

Är det säkert att resa?

Du kan känna dig trygg med att Hurtigruten har vidtagit en lång rad hälso- och hygienåtgärder ombord för att det ska vara säkert att resa tillsammans.
Du kan läsa mer här.

 

Erbjudandet gäller för alla nya bokningar av kust- och expeditionsresor under 2021 och 2022 som bokas senast 31 januari 2021. Du kan avboka din resa oavsett anledning och få tillbaka resebeloppet, inklusive depositionen (men minus en avbokningsavgift per passagerare, se nedan) inom 14 dagar efter att du har begärt återbetalning. Ordinarie villkor för deposition och betalning gäller.

*Avbokning måste göras senast 90 dagar före avresa för avgångar i januari till september 2021, och senast 180 dagar före avresa för avgångar i oktober 2021 till december 2022. För avbokningar som görs senare än 90/180 dagar gäller ordinarie avbokningsvillkor.

”Boka tryggt”-erbjudandet gäller för alla flygresor, hotell och transfers som har bokats via Hurtigruten.

Avbokningsavgift per passagerare:
Expeditionsresor: 1500 SEK
Kustresor i Norge: 1000 SEK