Boka kryssning  

Bahamas - kryssningar och hamnar


Kryssningscenter har ett stort utbud av kryssningar till Bahamas. Bahamas ligger mellan Kuba och Floridas Atlantkust. Bahamasöarna består av 700 öar och ett trettiotal av dessa är bebodda. Ögruppen har tidigare varit piraternas och romsmugglarnas gömställe. Idag är de här paradisöarna ett populärt semestermål och destination för många kryssningsfartyg. Under kryssningen till Bahamas kan du uppleva Royal Caribbeans privata ö CocoCay, Grand Bahamas huvudstad Freeport, Norwegian Cruise Lines privat ö Great Stirrup Cay och öarnas huvudstad Nassau. På alla kryssningar till Bahamas finns Kryssningscenters prisgaranti.

Koppla av och uppleva ett unikt äventyr på CocoCay, Royal Caribbeans privata ö som har fått priser för sin miljövård. CocoCay är speciellt reserverad för kryssningsgäster på Royal Caribbean och Celebrity Cruises. 

 

På CocoCay kan du verkligen njuta av total avkoppling, men även roa dig med att glida över det turkosa havet med en zip-line, vattenaktiviteter som snorkling, leka med barnen i den flytande lekplatsen Caylana Aqua Park och utforska ön på miljövänliga utflykter.

 

 Läs mer »


Freeport är den näst största staden på Bahamas och Grand Bahamas öns huvudstad. Staden har sitt ursprung 1955, när den amerikanska affärsmannen Wallace Groves beviljades tillstånd att inrätta en frihandelszon på Grand Bahamas. 

 

Freeport, med 27 000 invånare, har sedan starten fokuserat på turism. Till de populära fritidsaktiviteterna i Freeport hör bl a olika vattensporter, dykning, fiske och golf. På paradisön finns även nattklubbar, kasinon, taxfree-shopping, nationalparker och temaparken Pirates of the Bahamas.

 

 Läs mer »


Great Stirrup Cay är en privat paradisö ägd av Norwegian Cruise Line. Ungefär hälften av ön är en underbar sandstrand, som erbjuder utmärkta möjligheter till bad, soldyrkan och snorkling. Den södra delen består av en landningsbana för helikoptrar, med betongblock som är lämningar från den amerikanska militären.  

 

 Läs mer »


Tropiska Bahamas är en av vackraste öarna i Karibien. Bahamas huvudstad Nassau var på 1700-talet känd som piraten Svartskäggs gömställe. Till huvudön Bahamas kom man för att fira och gömmer sig för lagens väktare.

 

Idag kommer man till Bahamas på jakt efter fantastiska stränder, tillbakalutad semester och intressant snorkling. Huvudön New Providence och grannön Paradise Island är populära bland besökare. Från Nassau åker man gärna för att tllbringa en dag i vattenparken eller på stranden. Dykning är mycket populärt här vilket inte är konstigt – i det kristallklara vattnet finns mycket att se!

 

 

 


Läs mer »