Covid-19 villkor för kryssningar

Boka kryssning

Kryssa säkert

Rederierna har vidtagit flera omfattande åtgärder för att du skall kunna kryssa säkert, och de uppdateras löpande i enlighet med de senaste riktlinjer från lokala myndigheter.

Välkommen ombord!

 

Azamara

 

Vaccinationskrav
Azamara rekommenderar att alla gäster över 18 år skall vara vaccinerade, men det är inte ett krav på kryssningar i Europa. På alla andra kryssningar är det krav om vaccination.

Test
Vaccinerade gäster behöver endast testas på kryssningar till Australien och Japan. Se listan här.

Azamara utvärderar kontinuerligt ovanstående riktlinjer och justerar om det anses nödvändigt och krävs av lokala myndigheter.
Kryssningscenter förbehåller sig rätten att göra ändringar och hänvisar till Azamaras riktlinjer för senaste uppdateringar.

 

Celebrity Cruises

Vaccinationskrav
Celebrity Cruises rekommenderar att alla gäster över 18 år skall vara vaccinerade, men det är inte ett krav på kryssningar i Europa. På alla andra kryssningar är det krav om vaccination.

Test
Vaccinerade gäster behöver endast testas på kryssningar till Australien och Japan. Se listan här.

Celebrity Cruises utvärderar kontinuerligt ovanstående riktlinjer och justerar om det anses nödvändigt och krävs av lokala myndigheter.
Kryssningscenter förbehåller sig rätten att göra ändringar och hänvisar till Celebrity Cruises för senaste uppdateringar.

 

Costa Cruises

Vaccinationskrav
Vaccination är inte obligatoriskt på kryssningar i Medelhavet, Karibien och Sydamerika, men testkraven beror på vaccinationsstatus. Vaccination är obligatoriskt på kryssningar i Förenade Arabemiraten för gäster från 12 år och på transatlantiska kryssningar för gäster från 18 år. Observera att du endast anses vaccinerad om du har fått minst två vaccindoser + ett boostervaccin eller två vaccindoser + immunitet efter infektion.

Test
Färdigvaccinerade gäster behöver ingen test. Gäster över 4 år som inte är vaccinerade skall visa fram ett negativt antigentest som skall tas tidigast 48 timmar före kryssningen.
Gäster som endast fått två vaccindoser anses inte för färdigvaccinerade, och skall visa fram ett negativt antigentest som skall tas tidigast 48 timmar före kryssningen

Costa Cruises utvärderar kontinuerligt ovanstående riktlinjer och justerar om det anses nödvändigt och krävs av lokala myndigheter.
Kryssningscenter förbehåller sig rätten att göra ändringar och hänvisar till Costa Cruises för senaste uppdateringar.

 

MSC Cruises

Vaccinationskrav
Vaccination är inte obligatoriskt på kryssningar i Medelhavet, Karibien*, Sydamerika eller från Dubai, men testkraven beror på vaccinationsstatus. Vaccination är obligatoriskt på transatlantiska kryssningar och ”Grand Voyages” för gäster från 18 år.

* Alla gäster som fyllt 18 år skall vara vaccinerade för att resa in till USA.

Test
Färdigvaccinerade gäster behöver ingen test. Gäster över 4 år som inte är vaccinerade skall visa fram ett negativt antigentest som skall tas tidigast 48 timmar före kryssningen.

MSC Cruises utvärderar kontinuerligt ovanstående riktlinjer och justerar om det anses nödvändigt och krävs av lokala myndigheter.
Kryssningscenter förbehåller sig rätten att göra ändringar och hänvisar till MSC Cruises för senaste uppdateringar.

 

Norwegian Cruise Line

Vaccinationskrav
Vaccination är inte obligatoriskt på kryssningar i Medelhavet, Karibien*, Sydamerika eller från Dubai, men testkraven beror på vaccinationsstatus. Vaccination är obligatoriskt på transatlantiska kryssningar samt kryssningar till Australien för gäster från 11 år.

* Alla gäster som fyllt 18 år skall vara vaccinerade för att resa in till USA.

Test
Färdigvaccinerade gäster behöver ingen test. Gäster över 4 år som inte är vaccinerade skall visa fram ett negativt antigentest som skall tas tidigast 48 timmar före kryssningen på vissa destinationer. Läs mer här.

Norwegian Cruise Line utvärderar kontinuerligt ovanstående riktlinjer och justerar om det anses nödvändigt och krävs av lokala myndigheter.
Kryssningscenter förbehåller sig rätten att göra ändringar och hänvisar till Norwegian Cruise Line för senaste uppdateringar.

 

Royal Caribbean

Vaccinationskrav
Royal Caribbean rekommenderar att alla gäster över 18 år skall vara vaccinerade, men det är inte ett krav på kryssningar i Europa. På alla andra kryssningar kan det vara krav om vaccination.

Test
Vaccinerade gäster behöver endast testas på kryssningar till Australien och över Atlanten. Se listan här.

Royal Caribbean utvärderar kontinuerligt ovanstående riktlinjer och justerar om det anses nödvändigt och krävs av lokala myndigheter.
Kryssningscenter förbehåller sig rätten att göra ändringar och hänvisar till Royal Caribbean för senaste uppdateringar.